A sakra, moc to nejde. Samsung musí urychleně řešit nástupce S9

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsung S9 a S9+ jsou špičkové modely, jedny z nejlepších smartphonů, co si můžete koupit. Prodej začal v březnu po únorové premiéře na veletrhu MWC v Barceloně. Zpočátku šlo vše jako po drátkách, ale postupně prodeje slábly a teď to vypadá, že jsou dost mizerné.

Tedy, dost mizerné na top řadu Samsungů Galaxy S, jinak je 30 milionů prodaných přístrojů nejvyšší třídy za kvartál skvělé číslo. Jenže světová jednička Samsung potřebuje lepší čísla a předchozí modely S je měly. Proč se prodeje zasekly, toť otázkou, na kterou asi neví přesnou odpověď ani u výrobce.

Můžeme tedy spekulovat. Tak předně se nám pořádně přiostřila konkurence, mnoho výrobců má špičkové modely za velmi agresivní ceny, například Asus Zenfone 5z stojí o 10 000 míň než S9 a výbava nikterak zásadně nezaostává. Druhý směr jsou inovativnější přístroje na trhu, třeba Huawei P20 Pro, který stojí podobně jako základní S9 a má třeba trojitý foťák. Přitom alespoň dvojitý má až Samsung S9+, který je ale dražší.

Prostě to letos Samsung nemá tak snadné a jeho zahnuté displeje už nešokují tak jako u S6 před lety. Pak je tu druhý problém, S9 vypadá skoro stejně jako loňská S8, což platí i pro dvojici S8+/S9+. V dnešní době je design hodně důležitý, technických inovací není mnoho a když už, tak nové Samsungy je nemají. Jako čtečku v displeji, kterou má Vivo Nex, nebo neobvyklá vysouvací konstrukce Oppo Find X.

Tudíž Samsung musí konat. Proti předchozím rokům uspíšil uvedení modelu Note 9, ten se ukáže už začátkem srpna. A musí uspíšit i uvedení nových Galaxy S. Desítky se proto mají ukázat už začátkem ledna na veletrhu CES v Las Vegas. To by znamenalo, že je výrobce představí o dva až tři měsíce dříve než tomu bylo u předchůdců.

Nová modelová řada by podle posledních informací měla přinést tři modely. Základní s plochým displejem, což je varianta, kterou Samsung opustil už loni. Ten by měl být levnější a jen s obyčejným fotoaparátem, přestože jeho parametry jako u letošní S9 jistě budou výborné. Pak tu bude přímý nástupce S9 (stejně jako u předchozího s displejem o úhlopříčce asi 5,7 palce) s dvojitým foťákem a vrcholem bude velký model s víc jak šestipalcovým displejem a trojitým foťákem.

U všech by měl displej zabírat většinu čelní plochy, v displeji by měla být čtečka otisků a vibrační reproduktor bude pod displejem. Kam se podaří dát čelní kamerku, je otázkou, možná zůstane tenký pruh nad displejem, výřez asi Samsung nebude chtít řešit.

Samsung musí udělat řadu S10 opravdu špičkovou, nebo mu trh ukousne agresivní čínská konkurence. Jsme zvědaví.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny