Smartphony HTC stále žijí, běžný uživatel o ně nezavadí

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

S mainstreamovým mobilem od HTC jsme se naposledy setkali v roce 2018. Nyní do Evropy doveze nový mobil, který má však sloužit především jako společník pro brýle Vive Flow.

Už pěkných pár let jsme neviděli konkurenceschopný top model, ovšem chytré telefony společnosti HTC stále nevymřely. Aktuální novinka HTC Desire 22 Pro je nástupce loňského modelu HTC Desire 21 Pro a pokus společnosti svézt se na trendu metaverse. V Evropě se má prodávat za cenu 459 eur (ze společného e-shopu) a bude dostupná od 1. srpna.

K čemu vlastně takový metaverse telefon je? Za prvé je navržen jako „dokonalý společník“ nedávno oznámené soupravy HTC Vive Flow VR a slouží k přístupu k Viverse, což je pojetí metaverse od HTC. Brýle jsou však navrženy tak, aby fungovaly s jakýmkoli telefonem se systémem Android, takže není zcela jasné, jakou má výhodu právě Desire 22 Pro oproti v podstatě jakémukoliv jinému androidu.

HTC také zmiňuje, že telefon obsahuje digitální peněženku pro správu kryptoaktiv a je dodáván s (blíže neurčenými) NFT zdarma. Co přesně to znamená a jakých trhů se ony „NFT zdarma“ týkají ovšem opět není příliš jasné.

Jinak je Desire 22 Pro poměrně obvyklým smartphonem střední třídy. Má 6,6palcový displej s rozlišením 1080p a vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz. V levém horním rohu najdete průstřel se selfie kamerkou, která má rozlišení 32 Mpix. Na zadní straně jsou tři fotoaparáty: 64megapixelový hlavní fotoaparát, 13megapixelový širokoúhlý senzor a 5megapixelový snímač hloubky ostrosti.

Telefon pohání procesor Snapdragon 695, k dispozici je 8 GB RAM, 128GB úložiště a také 4 520mAh baterie. Telefon podporuje bezdrátové a reverzní bezdrátové nabíjení, funguje na systému Android 12 a má dokonce stupeň krytí IP67 pro odolnost proti prachu a vodě. Desire 22 Pro se dodává v černé nebo zlaté barvě.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny