Samsung S10 bude fascinující. A nebude jen jeden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už 20. února v San Francisku představí Samsung své letošní vrcholné modely řady S10. Ano, nebude jeden, nebudou ani dva jako obvykle, dokonce ani tři, ale rovnou budou čtyři.

Čínský únikář Ice universe dokonce s předstihem ukázal, jak bude S10 vypadat. V podstatě to bude jeden velký displej. Alespoň zpředu nic jiného vidět nebude. Z fotky je patrné, že nahoře bude průstřel na dva objektivy, tedy žádné vykrojení ani proužky nad a pod displejem. Co už z fotky patrné není, je ultrazvuková čtečka schovaná pod ním.

Ale popořádku. Poslední generace řady S obsahovaly dva modely. Menší S a zvětšení S+. Letos to bude stejné, bude S10 a S10+. Ovšem nebudou sami. Směrem dolů přibude S10 E, aspoň tak ji zatím spekulace označují. Bude se odlišovat možná plochým displejem, možná bez čtečky v něm a určitě nižší cenou. Je to taková variace Samsungu na lite verze Huaweie a i jiných značek
.

To je v pořádku, na značku top modelu naláká zákazníky, kteří plnou cenu nebudou chtít vydat. A když už jsme u cen, prý se nebudou moc lišit od těch u předchozích modelů. Takže od boku, S10 by mohla být za 22 000 korun, plusko za 25 000 korun a ono levnější éčko za 17 000 korun. To ostatně naznačují úniky cen pro jihokorejský trh, které uveřejnily tamní deníky.

S10 by měl mít displej s úhlopříčkou 6,1 palce, plusko displej s úhlopříčkou 6,4 palce, éčko bude nejmenší s 5,8palcovým panelem. Všechny tři modely budou mít trojitý zadní foťák, dva menší pak jednoduchý přední, plusko dvojitý. Ale to také zatím není zcela jasné.

A ten čtvrtý? Tím se budeme moci jenom kochat, ten se totiž v Česku asi prodávat nebude. Tedy spíš určitě se prodávat nebude, protože to bude model s podporou 5G a takové sítě se letos v Česku nedočkáme. Tato verze by se měla jmenovat S10 X a bude mít největší 6,7 palcový displej, zadní foťák se čtyřmi čočkami a 10 GB operační paměti. Nejvyšší jeho verze pak dokonce 1 TB uživatelského místa. To ovšem nebude zadarmo a telefon by měl stát v přepočtu hodně přes 30 000 korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny