Samsung odložil prodej skládacího Galaxy Fold kvůli vadným obrazovkám

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Po celé lavině problémů s testovacími vzorky modelu Galaxy Fold se Samsung rozhodl čtyři dny před zahájením prodeje novinku odložit. Předpokládá se, že na trhu nebude Galaxy Fold ještě minimálně další měsíc.

Už minulý rok odstartoval Samsung závod velkých výrobců v tom, kdo uvede jako první svůj vlastní skládací model na trh. O prvenství se chtěl utkat s Huaweiem, který má rovněž podobný telefon v podobě modelu Mate X. Chvíli to vypadalo, že bude datum vydání obou novinek velmi blízké, Huawei nakonec svým plánovaným „létem 2019“ uvolnil místo Samsungu, který stanovil pevné datum na 26. dubna. Teď ale korejský výrobce zařadil zpátečku, protože model Galaxy Fold ještě potřebuje doladit.

Nové datum prodeje hodlá Samsung oznámit v průběhu následujících týdnů. Spekuluje se tak, že se prodej Galagy Foldu posune minimálně o měsíc. Samsung bude mít teď hodně napilno, protože jak už jsme zmínili výše, původně měl být prodej zahájen už za čtyři dny, což znamená že telefony byly už pravděpodobně zaslány prodejcům a jejich podoba byla považována za finální. To se teď mění a Samsung musí všechny modely poslané do světa znovu zkontrolovat, otestovat a pravděpodobně i provést drobné úpravy.

Samsung to Postpone the Launch of the Galaxy Fold

We recently unveiled a completely new mobile category: a smartphone using multiple new technologies and materials to create a display that is flexible enough

K tomuto rozhodnutí se výrobce uchýlil ve chvíli, kdy se část vzorků poslaných do médií, analytikům a recenzentům ukázala jako problematická z hlediska funkčnosti obrazovky. Některým kusům přestal sám od sebe displej fungovat, či se zcela deaktivovala jeho část, jinde byly zase nalezeny drobné částice pod displejem, které způsobovaly vybouleniny a omezovaly funkčnost. Problematický byl i odhalený pant zařízení.

Naopak celkem kuriózní problém nastal v případech, kdy někteří recenzenti pokusili z obrazovky slepit ochrannou fólii. Tu je u běžných smartphonů možné sejmout, i když si tím snížíte ochranu displeje, ovšem v případě modelu Galaxy Fold je nedílnou součástí obrazovky a výsledkem takového jednání je, že obrazovka přestane zcela fungovat – prakticky jako kdybyste odlepili jednu z vrstev samotné obrazovky. Samsung se do budoucna pokusí viditelněji upozorňovat na to, aby majitelé tuto chybu neopakovali.

Každopádně nastává zajímavá situace, kdy se může opět rozjet závod mezi Samsungem a Huaweiem. Pokud totiž testování a opravy první várky modelů Galaxy Fold zabere Samsungu více času, je možné, že Huawei stihne být na trhu jako první, pokud si naopak on trochu pospíší. Je to pro čínskou jedničku každopádně dobrá příležitost, ovšem nabízí se riziko, že modely Mate X mohou být náchylné na podobné chyby, jako právě Galaxy Fold. Huawei by se tak hlavně měl z těchto chyb poučit, aby na trh neposlal podobně „nehotový“ model jako právě Samsung.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny