Nová Motorola G7? Proč jedna, když mohou být rovnou čtyři

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Motorola představila svojí novou řadu G7, což je pro značku asi nejdůležitější model. Patří do střední třídy a tam má Motorola šanci uspět. V nejvyšší třídě by totiž potřebovala něco extra, o což se pokouší s modulárními zetkami, ale díra do světa to není.

To, že pod jedním jménem se prodává víc modelů, není nic neobvyklého. Ve střední třídě to jsou obvykle dva modely, základní a odlehčený (Lite) a nebo malý a velký (Max, Note a podobně). Jenže dva jsou pro Motorolu málo a tak jich pro řadu G7 udělala hned čtyři. Pro zákazníky to asi bude trochu matoucí, navíc za cenu nejdražší G7 můžete mít dvě nejlevnější varianty.

Takže nejdřív si to roztřídíme: v nižší střední to je G7 Play a G7 Power. Ve střední třídě pak G7 a G7 Plus. Cenově to je vzestupně: 3 800, 5 400, 6 500 a 7 700 korun. Tedy poměrně slušný rozestup.

Pokud si to chcete roztřídit podle výbavy, tak dva levnější modely mají HD+ displeje, dva dražší FHD+ displeje. Nejlevnější G7 Play s úhlopříčkou 5,7 palce, další už mají úhlopříčku 6,2 palce. Ve všech případech jsou displeje natažené, takže dva levnější modely mají klasický výřez nahoře, dva dražší mají malou kapku.

Co je zajímavé, to je hardwarová výbava. Vyjma nejvyššího modelu G7 Plus mají tři zbývající G7 stejný procesor Snapdragon 632. Plus má o něco výkonnější Snapdragon 636. A naopak, vyjma nejlevnějšího G7 Play mají tři zbývající stejnou paměťovou sestavu 4 + 64 GB. Play pak má poloviční hodnoty.

S fotoaparáty je to už složitější, ale v základu, levnější dvojice má vzadu jednoduchý snímač, dražší modely mají dvojitý fotoaparát, ale bez zoomu. Ovšem pozor, G7 Plus má optickou stabilizaci obrazu, což je v dané třídě hodně výjimečná položka výbavy.

A poslední highlight výbavy se týká energie. Tady mají tři modely 3 000mAh baterii, výjimečný je v tomto směru model Power, ten má článek s kapacitou 5 000 mAh. Vyjma nejlevnějšího modelu Play mají ostatní telefony rychlonabíjení, nejrychlejší je u G7 Plus.

Když to sečteme a podtrhneme, tak nové Motoroly G7 jsou zajímavé telefony za slušné ceny. Trochu nenápadné, ale vlastně docela pohledné. Na druhou stranu čtveřice podobně pojmenovaných modelů je poněkud matoucí. Méně je někdy víc.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny