S tímhle květináčem vám kytky neuschnou. Zalévá je sám

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Necháváte umřít jednu domácí květinu za druhou, protože je zapomenete zalévat? Květináč Botanium se o zalévání postará sám.

Botanium květináčHydroponický květináč Botanium bude pravděpodobně sen každého chronicky líného člověka, který ale zároveň rád pěstuje květiny. Botanium se hodí hlavně pro pěstování bylinek (bazalka, oregáno, máta a další), ale třeba i paprik nebo rajčat. Zejména pro ty je uzpůsoben třeba i speciálními živinami a půdou, ve které rostou lépe a rychleji.

Květináč se skládá z několika částí – zásobníku vody, speciální živné půdy, prstence na vrchu, který květinu průběžně zalévá a pumpy, která je napájena z elektřiny. Voda v květináči vydrží až několik týdnů, díky tomu že veškerá vlhkost, kterou nevstřebá rostlina, se vrátí zpět do zásobníku dolu. Jediná vaše starost je tak prakticky o to, aby nedošla voda v zásobníku, což je ale záležitost třeba jednou za měsíc.

Ke květináči samozřejmě potřebujete speciální živnou půdu a také výživu, kterou přidáte do vody. Elektřinu použije květináč každých 8 hodin k načerpání vody, takže je potřeba jej nechat zapojený v zásuvce. Výživa a živná půda je přidána v balení, ale je potřeba časem dokoupit samostatně novou. Cena květináče je necelých 1 600 korun plus poštovné a lze jej objednat ze stránky kampaně na serveru Indiegogo, kterou projekt úspěšně splnil.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny