Nejtenčí tablet na světě má Samsung, natruc novým iPadům

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Váží jen 400 gramů a s 5,5milimetrovými boky je tenčí než běžné smartphony. Samsung vyrobil rekordmana mezi upadajícím segmentem elektroniky.

Už si ani nepamatujeme, kdy naposledy nás nějaký tablet skutečně hodně zaujal. Nadšení z iPadů už dávno opadlo, takže se je Apple snaží v poslední generaci řady Pro předělat na notebooky. Něco podobného zkusil i Samsung s loňským modelem Tab S4, který také s přídavnou klávesnicí v pouzdře šel rozbalit na stůl jako tradiční notebook a dokonce k tomu měl i speciální desktopové prostředí. Zbytek výrobců zkrátka jen dál vyrábí velké placky s velkým displejem a minimem zajímavých funkcí.

S modelem Galaxy Tab se vracíme právě spíše do té nudnější skupiny tabletů. Má klasický Android, a to dokonce jen ve verzi 8.0 Oreo, tradičně upravený nadstavbou Samsungu. Exceluje v oblasti obrazovky, na 10,5 palcích předvádí kvalitní Super Amoled displej s rozlišením 2 560 x 1 600 pixelů. A pak je tu samozřejmě i rekordní zpracování – tloušťka 5,5 mm a váha 400 gramů je skutečně působivá.

Naopak výkonem možná trochu zklame, pohání jej „jen“ procesor vyšší střední třídy Snapdragon 670 společně se 4 GB operační paměti. Baterie tabletu má i přes jeho štíhlý profil slušnou kapacitu, 7 040 mAh. To údajně vystačí na 14 hodin přehrávání videa. A pokud chcete tabletem i fotit, je tu k dispozici 13MPix fotoaparát na zádech protože… proč ne. Užitečnější bude nicméně asi přední 8MPix kamerka pro videohovory.

Ve výbavě tohoto tabletu se skrývá i čtečka otisků prstů, najdete ji v bočním tlačítku. Kdo se ovšem po vzoru loňského Tab S4 těšil na dotykové pero, toho zklameme, Tab S5e jej nemá. Prodávat se bude hned ve třech barevných provedeních, černé, stříbrné a zlaté. Doporučená cena činí 10 999 Kč za WiFi verzi a 12 499 Kč za LTE verzi. Nejde tak o levný model, spíše jako o výplň mezery ve „vyšší střední“ třídě.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny