Král smartphonů s velkou baterií má vydržet nabitý 10 až 15 dní

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tenhle smartphone má baterii větší, než pět iPhonů 7 dohromady.

Oukitel není příliš skromný výrobce, co se jména své modelové řady týče. Telefony nazývá „King“ (král) a ačkoliv mají do skutečného krále smartphonu po všech stránkách výbavy celkem daleko, jedním parametrem skutečně konkurenci suverénně drtí – kapacitou baterie. Na úspěch modelu K10000 nově navazuje model K10000 Pro a jak už je z označení patrné, oba dva mají akumulátor s kapacitou 10 000 mAh. To je více než pět nejnovějších iPhonů 7, tři Samsungy S8 nebo dva ZenFony Max od Asusu.

OUKITEL K10000 Pro

Telefon mohli novináři vidět poprvé letos na veletrhu MWC v Barceloně, ale nedozvěděli se toho o něm moc – ani kompletní parametry, cenu či dostupnost. Středem pozornosti tak byla pouze baterie. Výrobce uvádí, že telefon vydrží na jedno nabití 10 až 15 dní v provozu, což se dnes u smartphonů prakticky nevidí ani v případě, že byste nějaký nechali jen ležet na stole. A co víc, baterie by měla být plně nabitá po pouhých 3 hodinách na nabíječce. Nevýhoda takto vysokokapacitní baterie je logický následek, že telefon s takto velkou baterií je rozměrnější a těžší než jiné smartphony. Oukitel K10000 Pro váží 292 gramů – prakticky dvojnásobek, kolik váží třeba nejnovější Samsung S8.

Ačkoliv výrobce nezveřejnil moc parametrů, na veřejnost unikla alespoň část výbavy. Bude v ní figurovat 5,5palcový Full HD displej s krycím sklem Gorilla Glass, 3 GB operační paměti, 32 GB vnitřního úložiště a pohánět ho bude osmijádrový procesor od MediaTeku s frekvencí 1.5Ghz. Nepředpokládá se, že by telefon byl extrémně drahý, jeho předchůdce stál 240 dolarů (necelých 6 000 korun), takže předpokládáme, že Pro verze se bude pohybovat v podobné cenové vrstvě. Kdy se začne prodávat není v tuto chvíli známé.

Kde se dozvíte víc

Redaktoři Android Headlines si na MWC telefon vyzkoušeli a potvrzují, že telefon má výbornou výdrž - přes 24 hodin zapnutého displeje a přehrávání multimédií.

Android Headlines - Hands-on With the Oukitel K10000 Pro Smartphone

The Verge upozorňuje, že předchůdce se prodával s hodně zastaralou verzí Androidu a doufají, že v novém modelu nebude něco jako Android 5.1.

The Verge - Oukitel is releasing another phone with a massive battery

Engadget pochybuje nad tím, že by telefon se svými parametry mohl oslovit náročné uživatele, ale jako společník třeba na několikadenní výlet do přírody by mohl být ideální.

Engadget - 'King' smartphone charges its 10,000mAh battery in three hours
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny