Hrnek, co ohřeje kafe podle toho, jakou teplotu na něm nastavíte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pro teplý nápoj otočte doprava. Moc teplé? Otočte doleva.

Vyhovuje vám pít čaj, kafe nebo jiný nápoj o přesně nastavené teplotě. Jül je termohrnek, který vám to umožní. Na Kickstarteru na tento projekt vybrali autoři 175 tisíc dolarů (přes 4 miliony korun), což bohatě stačilo k tomu, aby se spustila výroba a následný prodej. Očekává se, že první vzorky se dostanou k zájemcům v průběhu letošního října.

Jul termohrnek

Hrnek ohřívá speciální podstavec, který můžete mít buď připojený do zásuvky, ale také do USB portu (a napájet jej tak třeba z počítače). Teplotu, na kterou bude nápoj v hrnku ohřátý, si navíc můžete zvolit pomocí otočné spodní části. Při otáčení doprava můžete nastavit maximální teplotu 65,5 stupně celsia, opačným pohybem se dostanete na nejnižší teplotu 49 stupňů. Vybírat si samozřejmě můžete i cokoliv „mezi“. Po nastavení teploty se spustí ohřívání v podstavci, který vám navíc o dosažení zvolené teploty dá vědět rozsvícením bílého světla.

Jinak jde ale po všech stránkách o poměrně obyčejný termohrnek, jakých najdete v obchodech hromady. Pokud vás ale zaujalo právě specifické nastavení teploty, můžete si Jül pořídit za 45 dolarů, tedy 1 100 korun plus poštovné. Jak už bylo výše zmíněno, dorazí vám letos v říjnu.

Kde se dozvíte víc

The Verge tento vynález hodnotí celkem skepticky, rozjíždět kvůli termohrnku kampaň na kickstarteru. Podobných s elektrickým ohřevem je už spousta.

The Verge - A USB-powered coaster sure doesn’t feel like the future to me

Oficiální stránky týmu autorů termohrnku Jül.

Power Practical

Zde se dá hrnek předobjednat.

Kampaň na Kickstarteru
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny