Po retro konzoli se jen zaprášilo. Nintendo se omlouvá, že se nedostalo na všechny

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nintendo se vrátilo ke svým kořenům a ke konci loňského roku uvedlo konzoli Nes Classic s 30 předinstalovanými 8-bitovými klasikami. Zájem o konzoli hráči vyrůstajícími v 80letech byl enormní. NES Classic byl prakticky ihned vyprodán. Na všechny se tak nedostalo a konzole, která oficiálně stála 60 dolarů se nyní přeprodává na aukčních serverech za astronomické částky.

I přes enormní zájem se ale japonská firma rozhodla, že výrobu své retro konzole ukončí. Nečekaný a nelogický krok zástupce Nintenda pro Ameriku zdůvodňuje tím, že šlo jen o produkt pro vánoční trh. Zároveň se podle serveru Time omlouvá, že se nedostalo na každého. Podle něj ale nejsou zdroje Nintenda bezedné, důležité ale je, že retro konzole ukázala, kam má firma směřovat. Žádný příchod obdobné retro konzole ale podle všeho zatím v plánu není.

Podle dostupných informací se jednoduché konzole s hrami, které se na míle vzdalují současným propracovaným superhrám, prodalo 2,3 milionu kusů. Přitom, jak bylo napsáno, by se jich prodalo daleko více. Nintendo se nyní zaměří především na novou konzoli Switch, která se setkala s příznivým přijetím. Konzole Switch se za první měsíc prodalo 2,74 milionu kusů, což je skoro o milion více, než se přepokládalo. Jde tak o nejprodávanější konzoli Nintenda v celé historii.

Kde se dozvíte víc

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny