Touhle Pirelli pneumatikou auto neobujete, je to totiž reproduktor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Firma Pirelli vyrobila reproduktor ve tvaru pneumatiky, který by neměl chybět v obýváku každého zapáleného motoristy. Tedy pokud za něj chce dát 61 tisíc korun plus daň.

Poté, co jsme nedávno psali o hodinkách, které má na svědomí tradiční výrobce fotoaparátů Leica jsme se dočkali dalšího poněkud podivného spojený značky a produktu, který s ní příliš nesouvisí.  Výrobce pneumatik Pirelli začal prodávat ve spolupráci se společností Ixoost bezdrátový reproduktor ve tvaru pneumatiky. Tvar má podle té, se kterou jezdí vozy Formule 1 a její měřítko je 1 : 2.

IXOOST – © Ixoost

All trademarks or registered marks are the property of their respective owners, third party brands, product names, trade names, corporate names and company names may be trademarks of their respective owners or registered trademarks of other companies and are used for purposes of explanation and the owner’s benefit, without implying a violation of copyright law.

Ixoost je značka, která se specializuje právě na spojování automobilových značek s audio elektronikou. Na svědomí mají také třeba i audiosestavu ve tvaru zadní části vozu Lamborghini, a také dalších produktů spojujících automobilový design (výfuky, motory) a funkci reproduktoru. Jde. stejně jako v případě Pirelli a Lamborghini, také o italskou značku.

Samotný pneumatikový reproduktor je spíše designovou záležitostí, než aby potěšil skutečné audiofily, i když ani ti pravděpodobně nepřijdou úplně zkrátka. Na stránkách, kde se dá zakoupit, k němu výrobce uvádí poměrně strohé parametry. Třeba že váží 9,5 kila, má zesilovač s výkonem 100 W, 100mm midwoofer a 25mm tweeter a podporuje technologii Bluetooth 4.0 a kodek AptX.

Pořídit si takový kousek však bude ještě dražší, než obout do pneumatik skutečný vůz Formule 1. Jedna taková pneumatika údajně stojí okolo 15 tisíc korun, zatímco reproduktor Pirelli  stojí přes 60 tisíc korun. A to je přece jenom hodně drahá sranda, která reálně asi zaujme právě jen ty opravdové jezdce Formule 1.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny