„Chytré oblečení“ Tommy Hilfiger vás odmění za to, že ho nosíte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jako ve hře Pokemon GO si budete připadat se speciální kolekcí oblečení Tommy Hilfiger, která vás po spárování s mobilem odměňuje za to, jak často nosíte oblečení této značky a kolik lokací jste v něm navštívili.

Kolekce Tommy Jeans Xplore se sice označuje technicky jako chytrá, my naopak myslíme, že je opravdu pekelně hloupá. Jde o oblečení jak pro ženy, tak pro muže, vybavené bezdrátovým čipem komunikujícím pomocí technologie Bluetooth, který je možné spárovat s aplikací ve vašem mobilu. Zatím je dostupná pouze pro systém iOS. Zatímco už se našlo spousta skutečně chytrých oděvů, které vám poskytují určité výhody jako dálkové ovládání mobilu, notifikace apod, Tommy Hilfiger na to jde jinak.

Trička, svetry, mikiny, džíny, bundy, čepice a batohy vybavené tímto čipem vás pouze odměňují za to, že splňujete speciální úkoly, které vám čip v oblečení zadá. Sem patří například co nejčastější nošení tohoto kusu oděvu, nebo navštěvování míst, která máte vyznačena na mapě v aplikaci. Čím častěji Tommyho Hilfigera nosíte a čím více se v něm ukazujete na vybraných místech, tím více bodů pro vás.

Bluetooth low energy beacon – Wikipedia

Bluetooth beacons use Bluetooth low energy proximity sensing to transmit a universally unique identifier picked up by a compatible app or operating system. The identifier and several bytes sent with it can be used to determine the device’s physical location, track customers, or trigger a location-based action on the device such as a check-in on social media or a push notification.

Body se dají posléze směnit za slevové kupony, poukázky a nebo rovnou i jednotlivé kousky oblečení od této značky. Dpstanete se tak trochu do začarovaného kruhu, kdy nakupujete víc a víc oblečení této značky, které vás de facto pobízí k tomu, abyste jeho častým nošením získali ještě víc možností, jak si opatřit další. Lidé stojící za marketingem této řady věří, že tím vytvoří mikroskupinu „ambasadorů“ značky.

Kolik takové oblečení stojí bohužel nevíme, zatím je dostupné pouze pro americký trh, kam nás webové stránky Tommyho Hilfigera ani nepustí. Údajně jsou však běžné ceny okolo 2 tisíc korun za svetr a podobně. Netušíme, jestli výrobce plánuje i expanzi této produktové řady mimo americký trh ale s klidným svědomím říkáme, že si ji tam klidně může nechat. Toto skutečně není nic, co by jakkoliv obohatilo rodinu chytrého oblečení.

Kde se dozvíte víc

Tommy Hilfiger has launched a ridiculous line of smart clothing that rewards you for wearing it

TechCrunch

Tommy Hilfiger smart clothes track wearers

BBC

Tommy Hilfiger tracks, rewards you for wearing its smart clothes

Engadget
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny