Stavebnice snů! Raketa od Lega s modulem Apollo je metr vysoká

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lego připravilo stavebnici kosmické rakety Saturn V, která vynesla do vesmíru modul Apollo. Ten jako první přistál s lidskou posádkou na měsíci. Nová stavebnice je asi tím nejlepším, co zatím Lego připravilo. Celá sestavená raketa je totiž metr vysoká a obsahuje symbolických 1 969 dílů. V roce 1969 Američané poprvé úspěšně přistáli na Měsíci. Jde o stavebnici od Lega s nejvíce díly.

Stavebnice samotné rakety Saturn V měřítku 1:110 tvoří tři stupně, stejně jako přeobraz. Ve vrchním stupni rakety se nachází servisní modul, který vypustil lunární modul. Ten je součástí stavebnice také, stejně jako figurky tří astronautů a nechybí ani nezbytná vlaječka. Navíc ve stavebnici nalezneme velitelskou kapsli, ve které se astronauti vrátili zpátky na zem při přistání v moři. Nechybí ani stojánky pro vystavení každého ze stupňů rakety v horizontální poloze.

Lego – Wikipedie

Lego je řada stavebnicových produktů, vyráběných rodinnou dánskou společností LEGO Group sídlící v dánském Billundu. Vlajkovým produktem společnosti je původní série stavebnic obsahující tzv. Lego bricks, malé lego kostičky, které se dají libovolně skládat dohromady. Ty jsou ještě doplněny velkým množstvím dalších různobarevných dílů, minifigurkami (také nazývané minifigures) a spoustami dalšího, vzájemně kompatibilního materiálu.

Fantastickou stavebnici vytvořili v rámci programu Ideas běžní uživatelé Lega. Program Ideas nabízí každému vytvořit vlastní stavebnici, která se může dočkat komerční realizace. Uživateli vytvořenou stavebnici, kterou podpoří ostatní fanoušci, nakonec Lego zařadí do svého výrobního programu. Co se celosvětových ohlasů týče, tak stavebnice rakety Saturn V je trefa do černého.

Lego už oznámilo, že novou stavebnici s rekordním počtem dílků začne prodávat 1. června. Známá už je i cena. Ta bude v Evropě činit 120 eur, tedy v přepočtu zhruba 3 200 korun. To je za unikátní obří stavebnici přijatelná cena, fanoušci Lega by tak tedy měli začít šetřit. Navíc by s objednáním neměli po začátku prodeje otálet, hrozí, že se nemusí dostat na všechny zájemce.

Kde se dozvíte víc

Lego stavebnici detailněji představuje na svém webu.

Představení stavebnice

Portál Lego Ideas je domovem mnoha nadšenců do stavebnic této značky. Teď se na něm můžete na dlouhé hodiny ztratit i vy.

Lego Ideas

Magazín VTM přinesl nově zveřejněné fotografie NASA z mise přistání na Měsící. Můžete si je prohlédnout jako inspiraci před tím, než se rozhodnete pro koupi stavebnice.

VTM.zive.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny