Plně neomezené tarify Vodafonu mají divné podmínky a omezení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V pondělí T-Mobile rozdal na léto všem svým zákazníkům neomezená data zdarma. Sice jen v akci, ale aspoň něco. Dnes Vodafone představil trvalou nabídku tarifů s neomezenými daty.

Pokud tipujete, kolik taková sranda může stát, tak vězte, že minimálně 2 400 korun. Že je to hodně? Je, ale za tuto cenu dostanete dokonce dvě karty. A nebo zaplatíte 2600 korun a dostanete tři karty, případně 2 800 korun a od operátora si odnesete čtyři karty. Takže čím víc, tím je to výhodnější.

Pokud namítnete, že dvě, tři nebo čtyři karty jsou vám k ničemu, tak my vám budeme věřit, ale s nabídkou operátora to nehne. Neomezená data prostě dostanete jen v rodinném tarifu. Nebo komunitním, to když se místo rodiny domluvíte s přáteli.

A pokud se domluvíte, tak to už není tak strašné, u čtyřech karet vyjde jedna na 599 Kč. Což vypadá jako výborná nabídka. Ovšem pozorný počtář namítne, že 4x 599 není 2 800 korun. Není, ona se totiž nabídka pojí ještě s jednou podmínkou a tou je povinné pořízení pevného připojení k internetu za 400 korun. Tedy minimálně, tato varianta je dost pomalá, platí pro rychlost do 20 Mbps, rychlejší připojení je pak dražší o sto a více korun měsíčně.

Takže reálně u čtyřech karet vyjde jeden tarif na 699 korun, což stále není vůbec špatné, u dvou karet to už je 1 200 korun, což je řekněme akceptovatelné. Jenže jenže, to není vše.

Tarif je sice neomezený, každá karta může čerpat data bez omezení a to v moderní síti LTE. Jenže místo stomegabitových rychlostí se bude muset smířit se šnečím připojením s rychlostí okolo 5 Mbps. Což je solidní retro.

Chápeme omezení na minimální počet karet, umíme pochopit povinnost přikoupení pevného internetu, ale omezení rychlosti je obrovský faul. Takže pokud neomezená data potřebujete, počkejte. Tato nabídka není dobrá a je velká pravděpodobnost, že do konce roku se dočkáme na trhu lepších nabídek.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny