Nadšenec si vytvořil notebook s podporou Samsung DeX

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dokovací stanice DeX je zajímavou novinkou letošního roku, která umí udělat z prémiových smartphonů Samsung stolní počítač. Teď jej někdo podomácku zabudoval i do notebooku a vznikl stroj jako z budoucnosti.

Už jednou jsme o dokovací stanici DeX psali jako o zajímavém nahlédnutí do budoucnosti, ve které bude výkon telefonů bohatě dostačovat i na náročnější procesy a jednou tak možná dovede nahradit klasická stolní PC. Dnešní DeX to v mnohých ohledech také s pomocí modelů S8, S8+ a Note 8 zvládá, ale přece jen má ještě hodně limitů.

Samsung ukázal, jak bude vypadat budoucnost PC. Nahradí je mobily

Konec velkých stolních PC beden je možná už za rohem. Samsung DeX totiž s přimhouřenýma očima zvládne to samé, jen pomocí mobilu v doku. Letošní Samsung Galaxy S8 není zdaleka tak revoluční zařízení, jaké se čekalo. Ano, má výrazně pozměněný design se zmenšenými rámečky, lepší výkon, fotoaparát a podobně, stále jde ale spíš o jednu z dalších evolucí série Galaxy, než nějakou výraznou změnu.

Nadšenec však na YouTube zveřejnil video, ve kterém ukazuje svůj prototyp notebooku, konkrétně starého MacBooku z roku 2008, který osadil vším potřebným pro zprovoznění DeX rozhraní, tedy veškerou konektorovou výbavou a hlavně vstupem pro přenesení obrazu na displej notebooku.

Zatím ještě na tomto prototypu nefunguje trackpad, nicméně celá řada periferií jako myš nebo gamepad jej snadno nahradí.

Co víc, jde o zajímavý nápad, který by výrobci mohli brát trochu vážněji. Notebooky budoucnosti by se mohly odlehčit o některé prvky hardwaru a sloužit spíše jako rozšíření mobilu, ve kterém budete mít připravená data na práci s hardwarovou klávesnicí na velkém displeji. Když se po takovém zařízení zvedne poptávka, je to rozhodně možné.

Kde se dozvíte víc

(anglicky) Someone made a DIY Samsung DeX laptop and it’s really cool

Android Authority

Samsung Dex Book: povedený koncept pojí dohromady S8, DeX a notebook

SamsungMania

Nadšence nebavil dock DeX, vytvořil si tak rovnou vlastní DeX notebook

Samsung Magazine
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny