Apple sleduje iPhony z vyrabovaných obchodů

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Během nepokojů v USA se cílem rabování stalo i několik obchodů Applu, ovšem firma má telefony v obchodech více než dobře zabezpečené.

Pokud si někdo myslí, že může využít nepokojů ve Spojených státech, aby se obohatil o pár nových produktů Applu, toho firma umí celkem snadno vyvést z omylu. Rabující dav v posledních několika dnech se tak zaměřil i na obchody Applu na hned několika místech v USA, ze kterých si odnesl vystavené smartphony a další produkty. Firma ovšem počítala i s takovým nemilým scénářem.

V první řadě jsou všechny vystavené produkty jako právě smartphony pojištěny speciální softwarovou funkcí, která kompletně zablokuje jejich systém, pokud se vzdálí od wi-fi sítě v rámci prodejny. Zloději si tak nevědomky z obchodů odnášejí v podstatě jen těžítka na papír a možnost se následně obohatit jejich prodejem se tak rázem zužuje maximálně na náhradní díly.

Vedle toho ale ukradení iPhony nepřetržitě informují Apple o jejich poloze a na tuto skutečnost je upozorněna i policie. Zpráva s tímto zněním se navíc zobrazuje i na obrazovce ukradeného telefonu, což může i dále odradit od případných pokusů jej prodat.

Automatická blokace se vztahuje primárně na aktivní vystavené kusy, ovšem ty, které si zloději odnášejí z obchodů zabalené v krabičkách může Apple také vystopovat, stačí mu pouze porovnat seznam IMEI identifikačních čísel telefonů, které měl obchod skladem proti seznamu chybějících kusů. Ty pak jde na dálku zablokovat stejně, jako aktivní vystavené kusy, jen taková akce není okamžitá.

Obchody Applu se pomalu po odeznívající pandemii koronaviru začínají otevírat, ovšem právě kvůli rabujícím davům je Apple zase musí urychleně zavírat. Týká se to značkových prodejen umístěných ve městech jako jsou Washington DC, Minneapolis, Los Angeles, San Francisko, New York nebo Filadelfie.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny