Největší borci už dostali skládací Samsung. Česko má smůlu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsung v pondělí představil na vybraných trzích svůj doposud tajený skládací model Galaxy Fold. Na živo ho viděl do tohoto týdne málokdo, ač ho Samsung naznačil už na konferenci loni v listopadu a oficiálně ho oznámil v únoru. Fotky vypustil, videa taky, ale reálný produkt se dostal jen do rukou nejvýznamnějších obchodních partnerů.

Teď už je to jiné, na hlavních trzích dostali Fold na testy novináři, některým významným – především youtuberům – ho Samsung dopravil přímo a nahrál si k tomu promovideo. Takže to určitě nebylo zadarmo. Některé weby už vydaly krátké představení, třeba jako zde na Techcrunch.

Pro nás v Česku je to však dost jedno, protože telefonů je málo a v Česku plus na mnoha dalších trzích se Fold začne prodávat mnohem později. A tak do Česka nedorazily ani vzorky na testování. Pokud tedy Fold chcete, musíte se pro něj vydat do zahraničí a doufat, že se na vás dostane.

Telefonů totiž bude zpočátku velmi málo. Tedy asi to budou sta tisíce až miliony kusů, ale to je furt málo. Aspoň to tak podle předobjednávek obchodníků vypadá. Přes extrémní cenu okolo 55 000 korun. Pro zákazníky na vybraných trzích začínají tento týden předobjednávky, které potrvají do 26. dubna. Na kolik lidí se dostane, to nikdo dnes netuší.

Klasický unboxing od unboxingových profíků si můžete prohlédnout zde:

Pro zájemce z Česka je to problematické, můžete se zkusit zaregistrovat na webech Samsungu v Německu nebo jiné velké země, ale je málo pravděpodobné, že by telefon poslali do Česka. Snad bude možné ho vyzvednout v některé prodejně.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny