Xiaomi obrátilo. Do novinky nainstaluje čistý Android a doveze ji do ČR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sice nejde o úplnou špičku známého výrobce z Číny, ale rozhodně nás zaujala. Model Mi A1 bude vybočovat z řady čistým Androidem, a pak také faktem, že jde o první telefon, který Xiaomi sám oficiálně doveze do ČR.

Nový model Mi A1 fakticky spadá do programu Android One, tedy telefonů na platformě určené pro rozvojové země Což činí z uvedení na nové trhy včetně ČR minimálně hodně nešťastnou formulaci, ale věříme, že to autoři z Číny tak nemysleli. Takové telefony standardně fungují na čistém, snadno aktualizovatelném Androidu v nejnovější verzi. Model Mi A1 bude mít vybalený z krabice Android 7.0, který se co nejdřív dočká updatu na 8.0 Oreo.

Ve středu pozornosti tohoto modelu je dvojice snímačů fotoaparátu na zadní straně s rozlišením 12 MPix a možností 2x zoomu (přepínáním z širokoúhlého na přiblížený snímač). Xiaomi se hodně postavilo právě proti posledním dvěma generacím iPhonu, které mají duální fotoaparát – chce být tímto modelem takovou levnější alternativou pro ty, kterým se zalíbil právě takový fotoaparát.

Telefon dále sám o sobě není špatný. Jeho 5,5palcový displej má rozlišení Full HD a ani na materiálech výrobce nešetřil – unibody konstrukce je kovová. O výkon se stará procesor Snapdragon 625 (trochu škoda, když už se běžně využívá ve střední třídě i novější 635). Operační paměť má kapacitu 4 GB, do úložiště se vejde až úctyhodných 64 GB. Ve výbavě dále najdete čtečku otisků prstů, 3 080 mAh baterii a USB-C konektor.

Telefon se bude prodávat na českém trhu, jak už bylo výše zmíněno, s oficiálním požehnáním Xiaomi. Je to tak vůbec poprvé, co na nás tento výrobce obrátil svůj zrak sám, a ne skrze některého z neoficiálních distributorů. Těch je na našem trhu hned několik, a momentálně se z nic snaží vyprofilovat ti, kteří převezmou oficiální distribuci. V ní se bude telefon prodávat za 6 990 korun.

Recenze na GSMarena.com (anglicky):

Kde se dozvíte víc

Xiaomi Mi A1 představen: Čistý Android Oreo a oficiální prodej v Česku!

Svět Androida

Xiaomi Mi A1 oficiálně. Je to převlečený model 5X s čistým Androidem 7.1

Mobilenet

Xiaomi si nás konečně všimlo. Jeho nový model jde oficiálně i do Česka

Mobil.iDNES.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny