Jako z budoucnosti. Proti Covidu se dá chránit helmou jako kosmonaut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doba pandemie s sebou nese i technologické inovace, které mohou na první pohled vypadat jako ze světa budoucnosti. Třeba helma, co vypadá spíše jako pro kosmonauta.

Člověk v tom vypadá asi jako mix kosmonauta a DJe ze skupiny Daft Punk, ale pokud tu s námi pandemie koronaviru nějaký čas vydrží, budeme takových vynálezů vídat čím dál více. Ačkoliv si někdo může při pohledu na takového člověka ťukat na čelo, pro jiné to může být nejenom dobrá ochranná pomůcka, ale také i celkem zajímavý módní výstřelek.

Helma se jmenuje AIR a je od firmy MicroClimate a je vybavena dvěma HEPA filtry a aktivně odsává vzduch z helmy ven tak, aby se vám sklo nemlžilo a zároveň jste ale neohrožovali okolí – výpust vzduchu je skrze filtr na vašem temeni.

Vynález je samozřejmě právě díky aktivní filtraci a cirkulaci vzduchu i nabíjet skrze USB-C port a výdrž aktivní filtrace vzduchu ovšem není nijak oslnivá: pouhé čtyři hodiny. Pak riskujete, že si helmu hodně rychle zadýcháte a nebo že si budete zvykat na odér z vašeho dechu po vydatném obědě.

AIR helma není nic levného, výrobce ze Spojených států za ní chce 200 amerických dolarů, tedy asi 4,5 tisíce korun plus poštovné. První kousky začne MicroClimate posílat v polovině října.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny