Univerzální karta uleví vaší peněžence, vejde se na ní 30 dalších

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tohle je univerzální karta, na kterou nacpete 30 jiných kreditek, debetních karet nebo prakticky jakýchkoliv jiných karet s čipem. Je o ní masivní zájem.

Zmlkněte a vezměte si moje peníze„, asi tak by se dala shrnout kampaň na crowdfundingové stránce Indiegogo pro univerzální kartu Fuze. Projekt totiž podpořilo skoro 12 tisíc lidí částkou blížící se 2 milionům dolarů. To je přes neuvěřitelných 3 800 % původní žádané sumy (50 tisíc dolarů), ve kterou autoři doufali, že ufinancuje výrobu tohoto malého zázraku. A pořád ještě do konce kampaně zbývají skoro dva týdny.

Karta Fuze ovšem není první, kdo se o podobný koncept pokusil. Předchůdce v podobě karty Coin se už nějakou dobu prodával, ovšem chyběly mu některé zásadní funkce (třeba schopnost se dobíjet) a nakonec byl odkoupen firmou Fitbit a zrušen. Existuje ovšem zároveň několik dalších konceptů, a je tak otázkou času, kdo dřív přijde na trh. Fuze je tomu evidentně asi nejblíže,

Všechny vaše karty sloučíte do Fuze pomocí speciální čtečky či přes aplikaci v mobilu a můžete je začít používat. Stačí, aby měly magnetický proužek, čárový kód, NFC či EMV čip. Že je to podezřele snadné? Jak je to se zabezpečením takové karty? Autoři na to mysleli a skrze bluetooth připojení s mobilem můžete kdykoliv všechna data z Fuze vymazat pomocí stisku jednoho tlačítka.

Pro výběr jednotlivých karet slouží malý e-ink displej a trojice přepínacích tlačítek. Ano, slyšíte správně, na kartu, která je tenká stejně jako jakákoliv obyčejná jiná, se vešel i malý interaktivní displej. To samozřejmě znamená, že je kartu potřeba dobíjet, ale ne příliš často – na jedno nabití údajně vydrží až měsíc v provozu. V balení je navíc přenosná powerbanka pro případ, kdyby se karta na cestě mimo domov zrovna vybila. Fuze lze spojit pomocí aplikace jak s telefonem s operačním systémem Android, tak s iOS.

Pokud se skutečně zadaří (což by s největší pravděpodobností mělo), začne se Fuze prodávat letos v září za cenu 89 dolarů (přibližně 2 000 korun) bez EMV čipu a nebo s ním za 129 dolarů (asi 3 000 korun).

Video od Unbox Therapy:


Kde se dozvíte víc

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny