Gauč, který pomocí mobilu nastavíte podle vašich potřeb

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeden den to může být klasický gauč, jindy křeslo nebo postel. Cokoliv, co si poručíte pomocí mobilu nebo gestem rukou.

Modulární gauč zvaný Lift-Bit se dokáže vytvarovat jakkoliv si usmyslíte. Šestiúhlé moduly (autoři je nazývají jako stoličky) jednoduše poskládáte k sobě v libovolném množství a následně vyberete buď jedno z předpřipravených nastavení, či si celou sestavu „naprogramujete“ sami. Jednotlivé stoličky se umí automaticky posouvat nahoru a dolu a tvořit tak plochy, okraje (opěrky), stupňovité části, zkrátka cokoliv si jen dokážete představit. Gauč se hodí například i pro děti, které si jej mohou přeměnit ve vlastní hřiště.

lift bit gauč

Lift-Bit v praxi (animace se spustí po kliknutí)

Za gaučem Lift-Bit stojí tým italských návrhářů. Prototyp odhalili na výstavě v Miláně minulý rok a letos v dubnu si na výstavě Opendot Space mohli už návštěvníci i sami modulární sestavu nastavovat, a to nejen pomocí aplikace v mobilu ale také pomocí gest rukou. Ano, ve stoličkách je nyní přítomný i speciální ovládací systém, který umí rozpoznat lidskou ruku blízko senzoru a hýbat modulem podle pohybů ruky. Mimo jiné byla odhalena finální podoba nohou těchto stoliček, které jsou z břízového dřeva.

Vlastní sestavu si můžete vytvořit ve speciálním konfigurátoru na webových stránkách výrobce. Můžete zde vybrat nejenom počet a barvu stoliček, ale také předpřipravené tvary, nebo dokonce efekty – dá se zde si celkem pěkně se stoličkami „zablbnout“. Pokud byste měli zájem si něco takového přesunout do vašeho obývacího pokoje, nebude to nic levného. V současnosti se dá Lift-Bit předobjednat za cenu 459 dolarů za jeden modul, tedy asi 11 tisíc korun. Rohový gauč v konfigurátoru autoři znázorňují 19 moduly. Nicméně pokud máte 200 tisíc korun na něco takového, musíme uznat, že si asi s Lift-Bit užijete hodně srandy.

Kde se dozvíte víc

Oficiální stránky výrobce.

Lift-bit.com

Server Digitaltrends.com si všímá nejen modulární povahy gauče, ale také dostupných barevných variant.

Digitaltrends.com (anglicky)

Server Wired si všímá třeba toho, že gauč, pokud neni využíván, se může začít "z nudy" hýbat sám od sebe.

Wired.co.uk
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny