Laserová sluchátka Glow jsou jako ze sci-fi filmu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jsou pro vás obyčejná sluchátka nudná, chybí jim podle vás nějaké pořádné světelné efekty? Pak budou Glow přesně pro vás

glow laserává sluchátka (5)Zářivý kabel, který svítí a bliká do rytmu vaší oblíbené písničky? Proč ne, řekla si skupina vývojářů a stvořili sluchátka Glow. Ty jsou tvořeny speciálními vlákny, které rozptylují laserové světlo po celém povrchu. Autoři si na tuto technologii vytvořili ochrannou známku a nazvali ji Fibrance. Světelné efekty ve sluchátcích ovládáte pomocí aplikace v telefonu, která je dostupná jak pro Android, tak iOS. Můžete jednak volit intenzitu jasu světla, ale také nastavit různá blikání – právě třeba do rytmu přehrávané hudby.

Sluchátka jsou navíc vybavena mikrofonem a také ovladačem, který má pět tlačítek. Pomocí něj tak můžete nejenom přepínat hudbu, ale třeba i přijímat hovory, odpovídat na zprávy, ovládat fotoaparát a nebo diktovat do zabudovaného mikrofonu příkazy pro hlasového asistenta. Sluchátka Glow jsou navíc vybavena speciálními ovladači pro lepší dynamiku zvuku.

Nevýhodou samozřejmě je, že sluchátka musíte nabíjet. Pokud si nastavíte slabé záření, vydrží sluchátka svítit až 8 hodin, v případě plného záření nebo světelných efektů počítejte s 2 hodinami zábavy. To se naštěstí nevztahuje pro samotný poslech hudby. Pokud se zdroj pro světlo v kabelu vybije, sluchátka nadále fungují jako kterákoliv ostatní.

glow laserává sluchátka (4)Sluchátka Glow v zásadě nejsou žádnou novinkou, na crowdfunding serveru Kickstarter se objevily už v roce 2015. Cíl kampaně byl naplněn poměrně úctyhodnou částkou 531 tisíc dolarů (skoro 13 milionů korun) a sluchátka skutečně jsou v prodeji, ne však na všechny zájemce se dostalo a na oficiálních stránkách jsou tak stále na předobjednávku. Respektive červená a modrá varianta je v omezeném množství a na zelenou si musíte ještě pár měsíců počkat.

Nejde o příliš levnou záležitost. Modrá a červená verze stojí 169 dolarů, tedy v přepočtu asi 4 100 korun. Zelená verze bude ještě o 800 korun dražší.

Kde se dozvíte víc

Oficiální stránky produktu s možností ho zakoupit.

Glow Headphones

Podle redaktorů Engadgetu nejsou u sluchátek příliš přehnané jak basy, tak výšky. Světelné efekty ale nejsou až tak silné a výrazné, jak se očekávalo.

'Tron'-like Glow headphones pulse to the music and your heart

Podle Verge jsou sluchátka vizuálně hodně přitažlivá. Světlo je podle nich jasné a prozáří celou místnost,

The Verge - Up close with Glow's crazy laser light earbuds
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny