Nejprodávanější věc od Applu jsou sluchátka a redukce, hlásí prodejce Best Buy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

S odstraněním sluchátkového jacku u iPhonu 7/7 Plus se objevil nový kus příslušenství, který se snadno rozbije a je třeba jej sem tam obměnit – sluchátkový adaptér z lightning portu. Ukázalo se však, že je to v současnosti nejžádanější zboží od této značky.

Oblíbenou předpovědí výbavy budoucích iPhonů a Maců je kompletní opuštění klasického konektoru a přechod do kompletně bezdrátového systému. Dnes už totiž bezdrátově dovedeme připojit k mobilu či notebooku prakticky cokoliv a zároveň se častěji setkáváme i s podporou bezdrátového nabíjení. Do budoucnosti zkrátka kabely nepatří. Jenže do té doby se musíme potýkat s některými následky této ne zrovna hladké změny.

Právě Apple se jako první pustil do likvidace tradičních portů a na mušku si vzal jak z jeho pohledu „zbytečný“ sluchátkový jack, tak se snaží u notebooků nahradit lightning univerzálnějším USB-C. To ovšem vytvořilo poptávku po redukcích pro ty, co se nechtějí vzdát svých starších zařízení nebo zkrátka nemají rádi bezdrátovou konektivitu. Pro iPhony se tak kupují „dongly“, redukce pomocí které lze do lightning portu zapojit i klasická sluchátka, majitelé Maců zase častěji shánějí kabely s USB-C na jedné straně a lightningem na druhé.

Kvůli redukcím si z Applu utahuje konkurenční Samsung:

Americký prodejce Best Buy ukázal, jak moc žádanou věcí takové redukce jsou. Zatímco letos už jsou nejprodávanější věcí bezdrátová sluchátka AirPods, po celé minulé dva roky to byly právě redukce z lightningu na sluchátkový jack a také kabel z lightningu na USB-C. Sluchátkový „dongl“ je však stále druhou nejprodávanější věcí od Applu.

Poptávka navíc ještě možná se současnou generací iPhonů vzroste. Proslýchá se totiž, že by ji Apple přestal přibalovat do krabičky s telefonem. Zároveň také chystá přejít na kabel USB-C – Lightning jako standard pro připojení nabíječky, takže po náhradních kusech bude také vyšší sháňka. A na tom si dost možná namastí kapsu. Stačí se třeba jen podívat na české ceny těchto kabelů a redukcí, abyste pochopili proč. Sluchátková redukce za 279 korun, metrový kabel z lightningu na USB-C za 579 korun. Skoro to vypadá, jako kdyby plně bezdrátová budoucnost znamenala pro Apple vlastně uříznutou větev pod sebou.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny