Osm smartphonů, na které se můžete letos těšit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rok 2020 bude z hlediska nových smartphonů velice zajímavý. Abyste se v tom neztratili, sestavili jsme pro vás přehled těch nejdůležitějších očekávaných novinek.

iPhone 12/12 Pro

Letošní prémiový iPhone se pomalu rýsuje a vypadá to, že Apple bude muset přistoupit k evoluci v designu. Možná ale nebude tak dramatická, jak si mnozí myslí. Některé spekulace například naznačují, že konfigurace fotoaparátů letos zůstane stejná jako loni, stejně jako zaoblené tělo s kombinací skla a kovu. Změny se tak odehrají primárně v displejové části, kde by měl zmizet jeho typický výřez. Jak Apple vyřeší přední fotoaparát a senzor pro snímání obličeje zatím není zcela jasné. Jinak se čeká také i na lepší hardware a výdrž baterie.

Samsung S20/S20+/S20 Ultra

Vzhledem k rapidně blížící se premiéře toho víme o nových špičkových modelech od Samsungu poměrně hodně. Loňský model S10e nahradí S20, S10 se pak stane S20+ a místo nástupce S10+ dostaneme S20 Ultra. Telefony budou mít průstřel displeje po vzoru modelů Note 10/10+, tedy uprostřed, dočkáme se i lepšího hardwaru a vyšší operační paměti (až 16 GB u modelu Ultra). Největší změna se však odehraje v oblasti fotoaparátu – tyto modely budou umět až 10x optický zoom a hlavní snímač bude disponovat vysokým rozlišením 108 MPix.

iPhone SE 2

Apple se letos nehodlá držet zkrátka. Ještě před premiérou „hlavních“ modelů uvede na trh kompaktní a levnější model SE 2. V podstatě půjde o hardwarově výrazně vylepšený model iPhone 8. Dočkáme se tak opět 4,7palcového displeje, kruhového fyzického tlačítka pod displejem, ale zároveň také moderního fotoaparátu (spekuluje se o stejné sestavě, jako má iPhone 11) a samozřejmě i výkonného procesoru.

Huawei P40/P40 Pro

Huawei nebude letos tolik bojovat o zákazníky, jako spíše o přežití. Loňská obchodní válka mu zasadila těžkou ránu a nepřítomnost aplikací Googlu v jeho nových telefonech je znatelným hendikepem, se kterým nemá na západních trzích moc šancí. Přesto se bude snažit se sérií P40/P40 Pro zaujmout alespoň kvalitním fotoaparátem, který bude mít hned pět snímačů a velkým displejem s průstřelem displeje pro dva přední fotoaparáty. Otázkou ovšem je, jestli se na našem trhu, stejně jako model Mate 30 Pro, vůbec objeví.

Sony Xperia 2

Sony letos u svého top modelu konečně sáhne po vylepšení, ve které spousta příznivců doufá už roky – velké baterii. Xperia 2 by měla disponovat 4 400mAh akumulátorem, díky kterému se tento model možná zalíbí lidem, kteří měli k dosavadnímu vývoji xperií výhrady právě v oblasti výdrže. Navrch pak zájemci dostanou už vcelku očekávaný protáhlý displej s poměrem stran 21:9 a rozlišením 4K (Sony stále tento rekord drží exkluzivně). Údajně by Sony také mělo nasadit i podporu sítí 5G.

Google Pixel 4a

Zopakování úspěchu loňského Pixelu 3a si Google nenechá ujít a už teď víme, že nástupce tohoto levnějšího modelu s čistou verzí Androidu představí na konferenci I/O v polovině května. Můžeme se každopádně těšit na stále zlepšující se kombinaci hardwaru vyšší střední třídy, velice propracovaného fotoaparátu a samozřejmě té nejčerstvější verze operačního systému Android ve své nejčistší podobě.

Samsung Galaxy Z Flip

Foldem to ani zdaleka neskončilo. Samsung bude i nadále posouvat ohebné modely dopředu, což už brzy zjistíme s příchodem modelu Z Flip, který půjde ovšem trochu odlišnou cestou, než Galaxy Fold. Čeká nás totiž smartphonové „véčko“, tedy to samé, co už ukázala Motorola ve formě ohebného Razru. Těšit se můžeme na výkonný hardware, tvrdší krycí sklo ohebného displeje a dvojici fotoaparátů na zádech. Úhlopříčka displeje bude mít 6,7 palců a rozlišení Full HD s trochu atypickým poměrem stran 22:9.

Huawei Mate Xs

Ještě jsme ani pořádně neměli čas prohlédnout si model Mate X a už bychom měli dostat jeho nástupce ve formě Matu Xs. Ten bude v podstatě ale jen hardwarovým vylepšením toho, co už jsme doposud viděli, ovšem část spekulací zmiňuje i to, že proměnou by si měl projít i design zařízení. Zeštíhlí se rámečky okolo displeje, větší důraz dostane krycí vrstva, která byla doposud velmi měkka a snadno poškoditelná. Bohužel stejně jako u jiných smartphonů této značky zde nemůžeme zatím počítat s aplikacemi Googlu.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny