Applu se v Česku libí. V Praze točil reklamu už poněkolikáté

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nová reklama na zlevněný iPhone XR se opět odehrává v České republice. Za poslední tři roky je to už třetí reklamní klip, který u nás Apple natáčel.

V reklamě jde primárně o upozornění na zajímavou slevu na nový levnější iPhone XR, ovšem Apple to pojal vcelku originálně. V klipu figurují lidé oblečení do kombinéz různých barev, korespondujících s barvami iPhonu XR, kteří se v davu prohánějí po různých částech Prahy. Apple právě vyzdvihuje barevné kombinace zadního krytu tohoto modelu jako něco, čím se tento telefon odlišuje od konkurence.

Ve snímku si mohou diváci všimnout míst jako sídliště na Praze 10, výstupních chodeb metra Vltavská a Nádraží Holešovice, Transgasu na Vinohradské ulici, Divadelní ulici, Nové scény Národního divadla a také Strahovského tunelu a stadionu. V reklamě je dokonce schované i číslo I-XR0941 (na SPZ stojící dodávky), což odkazuje k času, který iPhony v propagačních materiálech vždy zobrazují.

Apple už v minulosti využil Česko k natáčení dalších reklam. Loni nechal zasněžit části Prahy už v září. Vidět jsme v ní mohli Železniční most, výstaviště v Holešovicích a dvůr v Dlouhé ulici. Reklama byla laděná spíše jako všeobecná vánoční, než na nějaký konkrétní produkt, přesto se točila zejména okolo iPhonu X a bezdrátových sluchátek EarPods.

Ještě o rok dříve pak Apple využil k natáčení Žatec a Státní zámek Libochovice. Opět se jednalo o vánoční klip, vidět zde byl nejvíc však iPhone 7 Plus.

Akce, na kterou se v současné reklamě upozorňuje se vztahuje pouze na americký trh. iPhone XR je zde zlevněný na 599 dolarů (asi 13,5 tisíce korun), ovšem v případě, že přinesete svůj starý telefon k odprodeji. Slevy na letošní modely naznačují, že se telefony neprodávají tak době, jak Apple čekal. Právě iPhone XR je hodně specificky postavený model, který má navzdory vysoké ceně několik kompromisů ve výbavě – třeba méně jemný displej nebo pouze jeden snímač fotoaparátu na zádech.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny