Plná baterie mobilu za pár minut? Vivo má šílené 120W nabíjení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zatímco je stále standardem nabíjet běžné smartphony cca hodinu, Vivo chce, aby jeho zákazníci na nic nečekali. Připravuje 120W rychlonabíjení, které vám natlačí baterii energií za 13 minut.

Čínské Vivo se skutečně nedrží zpátky. Zatímco stále nejrychlejší nabíjení u současných telefonů dosahuje příkonu do 50W, Vivo už plánuje plnit baterie s příkonem 120W. Doposud je to nejambicióznější plán, hned po čínském Xiaomi, které doposud ve slibech rychlého nabíjení vedlo když oznámilo, že pracuje na 100W nabíječce, která umí telefon nabít za 17 minut. Vivo to však zvládne už za 13 minut.

Vivo technologii říká Super FlashCharge 120W a využívá k tomu nejenom vlastní adaptér, ale i speciální USB-C kabel. Firma už údajně tuto technologii testuje a tvrdí, že z nuly na padesát procent se telefon se 4 000mAh baterií nabije za neuvěřitelných 5 minut. Představte si, že si těsně před odchodem z domu vzpomenete na vybitý mobil a i přes to ho budete moci ještě stihnout nabít na několik desítek procent. Tomu se zatím jen těžko věří.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Charging a battery from 0 to 100% in 13 minutes just became reality. Learn more at #MWC19 this June 26-28.

Příspěvek sdílený vivo (@vivo_global),

Zatímco ale Xiaomi už přislíbilo sériovou výrobu v dohledné době, Vivo zatím zůstává pouze u veřejných prohlášení a žádné další konkrétní kroky jako zahájení výroby nebo konkrétní modely, které budou toto turbo nabíjení podporovat nebyly oznámeny. Doufáme tak, že Vivo nezůstane jen u slibů a skutečně se této přelomové technologie dočkáme i v praxi. Přimluvili bysme se ovšem za důkladné testování, nedostatečně odzkoušet takovou technologii může mít hodně nepříjemné následky.

Zatímco čínští výrobci se předhánějí v rychlosti nabíjení, třeba původní finská Nokia na to jde z opačného konce. Pozůstatek původní slavné Nokie, který se v současnosti zaměřuje hlavně na telekomunikační technologie než na samotné smartphony nedávno přislíbil, že testuje baterie z nových materiálů, které by při zachování současných rozměrů měly nabídnout až 2,5x vyšší kapacitu. To by v praxi znamenalo, že telefony se 4 000mAh by bez jakéhokoliv nárůstu na objemu těla mohly mít akumulátory s kapacitou okolo vysokých 10 000 mAh, tedy tolik, co běžná powerbanka.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny