Honor se vrací na scénu. A rovnou s top modely

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už nějakou dobu jsme o smartphonech od Honoru neslyšeli. To proto, že donedávna byla firma ještě spojena s Huaweiem, na který stále platí obchodní embargo ze strany USA. Nyní je už však osamostatněna a může se tedy znovu zapojit do boje o globální trh.

Na celkem tři nové smartphony se můžeme těšit z produkce značky Honor. Jde o novou sérii Magic 3 a je složena z modelů Magic 3, Magic 3 Pro a Magic 3 Pro+. Telefony mají část výbavy společnou, v některých parametrech se však rozcházejí.

Prvním společným prvkem je displej, který ve všech třech případech má úhlopříčku 6,76 palců a rozlišení 1 344 × 2 772 pixelů. Dočkáte se také rychlé 120Hz obnovovací frekvence či průstřelu displeje, který v sobě skrývá hned dva senzory čelního fotoaparátu. Obrazovka je také typu OLED a má v sobě i čtečku otisků prstů.

V telefonech najdete nejmodernější procesor od Qualcommu, Snapdragon 888, u verzí Pro a Pro+ pak dostanete přetaktovanou verzi Snapdragon 888 Plus. Paměťové varianty se různí, začínají na základních 8/128GB u modelu Magic 3 a končí na verzi 12/512 GB v případě modelu Magic 3 Pro+.

Další dominantou výbavy je rychlé nabíjení. Společným prvkem je 66W rychlé nabíjení pomocí kabelu, u modelů Pro a Pro+ pak dále máte možnost telefon nabíjet i bezdrátově. S příslušnou nabíjecí podložkou můžete takto nabíjet telefon také bleskovou rychlostí s výkonem 50 W. Všechny verze mají stejnou kapacitu baterie: 4 600 mAh.

Honor Magic 3 Pro+ nabídne hned čtyři fotoaparáty: 64Mpix monochromatický, 50 Mpix širokoúhlý, 64Mpix s širokoúhlým záběrem (126 stupňů) a 64 Mpix s 3,5x optickým přiblížením. Je to ta nejlepší konfigurace, model Pro si pohorší na pouze 13Mpix širokoúhlý senzor a hlavní fotoaparát bez optické stabilizace, zbytek je stejný. Nejhůře z toho pak vyšel základní Magic 3, který zcela přišel o opticky přiblížený senzor, takže má pouze tři fotoaparáty.

Honor Magic 3, Magic 3 Pro+ a Magic 3 Pro

Pochopitelně u novinek najdete i kompletní služby Googlu, což je právě výsledek odtržení od Huaweie. Honor nyní nabízí poměrně unikátní uživatelský zážitek, jelikož uživatelské prostředí mobilů stále ve velké míře vychází z EMUI od Huaweie, tedy v podstatě jako mobilů tohoto výrobce, které si pamatujeme do roku 2019. Je však pravděpodobné, že se Honory budou snažit postupem času odlišit.

Telefony byly prozatím představeny pouze pro asijské trhy. Do Evropy nepochybně dorazí také, ovšem stále se neví kdy. Ceny pro Evropu však už známé jsou, takže to zřejmě nebude moc dlouho trvat. Základní cena za model Magic 3 bude 899 eur, tedy necelých 23 tisíc korun. To je poměrně hodně sebevědomá cena. Nejlepší model Pro+ pak bude stát 1 499 eur, v přepočtu 38 tisíc korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny