Uniká podoba modelu Note 10+, bude to bezrámečkové monstrum

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podoba dvojice modelů Note 10 je opět jasnější. Větší „plusovou verzi“ se totiž povedlo vyfotit a ačkoliv nejsou snímky příliš kvalitní, dá se z nich leccos vyčíst.

Smartphony řady Note od Samsungu jsou už tradičně to nejlepší, co daný rok výrobce může nabídnout, obvykle jsou totiž ještě o stupínek výše, než modely z řady Galaxy S. Samozřejmě, že Note cílí na trochu jiné zákazníky, je to zkrátka „manažerský“ kousek, čemuž i odpovídají jeho funkce. Doposud byl vždy pouze v jedné verzí, která ovšem třeba loni měla různé paměťové varianty. Letos pravděpodobně Samsung ukáže dva modely Note po vzoru řady Galaxy S – běžnou a „plusovou“ verzi“.

Na uniklých fotografiích si lze prohlédnout právě větší „plus“ verzi, která bude mít obří 6,8palcový displej. Rozměry těla by ale stále měly být přijatelné díky naprosto minimálním rámečkům okolo displeje: z fotografií to vypadá, že budou skutečně rekordně malé. Přední selfie kamerku už výrobce po vzoru modelů Galaxy S10 schová přímo do displeje, ovšem tentokrát nikoliv do rohu, ale na střed displeje.

Nechybět bude samozřejmě klasika v podobě dotykového pera S Pen a s ním spjaté funkce. Předpokládáme, že se zachová technologie bezdrátové komunikace z minulého roku, kdy šlo pero použít i například jako dálkové ovládání telefonu, třeba při posouvání snímků prezentace na obrazovce. Některé divočejší spekulace naznačují i přítomnost fotoaparátu v peru, ale tyto informace se nám zdají jako moc velké sci-fi.

V oblasti hardwaru nečekáme naopak žádné zásadnější změny, opět bude telefon pohánět procesor Snapdragon 855 či ekvivalentní Exynos. 12 GB operační paměti se také určitě dočkáme, stejně jako terabajtové varianty. Právě loňský Note zazářil vysokou kombinací 512 GB prostoru plus možnost přidat ještě paměťovou kartu o stejné kapacitě, takže tentokrát by měl Samsung zase přidat, vzhledem k tomu, že terabajtovou verzi nabízí i v případě modelu S10+.

Fotoaparáty jsou stále poměrně velkou neznámou. Víme, že je výrobce nově poskládá pod sebe, namísto vedle sebe jako u Galaxy S10/S10+, ale ohledně parametrů zatím moc jasno není. Spekuluje se ovšem, že Samsung pracuje na pětinásobně přiblíženém snímači, stejně jako má Huawei u modelu P30 Pro. Fotoaparáty by mohl mít Note 10+ na zádech celkem čtyři.

Datum premiéry už je potvrzené, telefony odhalí výrobce v New Yorku 7. srpna.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny