Co už víme o novém iPhonu? Skoro všechno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Velký displej s „vykousnutým“ vrškem, duální fotoaparát ve vertikální konfiguraci a absence čtečky otisků prstů – na to vše se můžeme těšit už tento rok.

Ačkoliv je ještě do oficiální premiéry nového iPhonu daleko (minimálně dva měsíce), už teď se rýsuje poměrně jasný obrázek toho, co od „osmičky“ čekat. Tedy samozřejmě pokud se bude vůbec tak jmenovat, spekulací je celá řada – 8, X, Edition a další. Rovněž není příliš jasné, jak bude zapadat do současné produktové řady – Apple s největší pravděpodobností totiž představí i „klasické“ 7s a 7s Plus. Je tedy možné že iPhone 8 bude pouze limitovanou edicí, která také nemusí na trh dorazit společně se 7s, ale třeba až o několik měsíců později.

Teď už k samotnému telefonu. Prakticky jistí si už můžeme být jeho podobou. Displej bude pokrývat prakticky celou přední stranu, pouze nahoře jej „vykousne“ panel s nutnými senzory, optikou přední kamery a reproduktorem. Není ještě jisté, jak se bude chovat plocha po stranách tohoto „vykouslého“ proužku, zda bude sloužit pouze pro notifikace a zobrazení času, signálu a podobně, nebo bude plnohodnotnou součástí displeje. Vsadili bychom si však spíše na první variantu. Displej bude mít úhlopříčku 5,8 palce a technologii OLED.

Takto si nový iPhone představuje designér Martin Hajek:

Drobným překvapením je čerstvá informace, že telefon pravdě nebude mít revoluční displej v tom ohledu, že nebude schopný číst otisky prstů. Většina zdrojů mluvila až do nedávna o této vlastnosti jako jedné z největších lákadel, jak se ovšem nově zdá, Apple radši než aby výrobu uspěchal, s technologií počká. Namísto toho tak pravděpodobně budeme telefon odemykat pomocí rozpoznání obličeje či starým dobrým PINem či heslem.

Speciální edice telefonu od Applu bude mít podle dostupných informací dvojitý fotoaparát, tentokrát ne po vzoru loňské Plus verze vedle sebe nýbrž pod sebou. Zda bude však také stejně fungovat, tedy přibližovat obraz pomocí přepínání mezi objektivy s rozdílným ohniskem, nevíme. Mezo další předpokládané vlastnosti nového iPhonu bude patřit čip A11, operační paměť naroste na 3 GB a změní se také paměťové verze. iPhony 7s a 7s Plus budou mít dostupné pouze 64 nebo 256 GB. Luxusnější „osmička“ by tak možná mohla být dostupná právě pouze v podobně vysoké kapacitě jako 256 GB.

Zda se předpovědi, které po internetu kolují, naplní, se definitivně dozvíme až na keynote Applu, která se bude konat v září. Datum výrobce zatím neupřesnil.

Nejnovější informace o iPhonu 8 na EverythingApplePro:

Souhrn informací od MKBHD:

Kde se dozvíte víc

Zapomeňte na otisky, iPhone 8 údajně odemknete obličejem

Mobilenet

iPhone 8 možná vůbec nebude mít čtečku otisků. Nahradí ji skener tváře

iDNES.cz

iPhone 8 se prý zpozdí až o dva měsíce. Na vině jsou zásadně nové komponenty

Mobilmania

Překvapení: iPhone 8 prý nebude mít žádnou čtečku otisků prstů

Smartmania
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny