Samsung S9 bude nejvýkonnější smartphone

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premiéra Samsungů S9 a S9+ se blíží, proběhne už příští neděli. Samsung svojí vlajkovou loď představí v Barceloně před veletrhem MWC. Vzhled telefonu už není tajemstvím, což znamená, že už teď víme, že se na nic zásadně nového těšit nemůžeme.

Vylepšený má být především dvojitý foťák, který by měl umět natáčet zpomalená videa. A nový bude i hardware. Jeho nejdůležitější složkou bude nový procesor. A jak je u Samsungu obvyklé, Evropa si v tomto směru bude poměřovat „pindíky“ se zbytkem světa.

Samsung totiž u svých vlajkových lodí používá tradičně dva různé procesory, vlastní Exynos a vždy nejnovější a nejsilnější Snapdragon od Qualcommu. Proč to dělá, netušíme, ale obvykle Evropa dostane nový model s procesorem od Samsungu a USA s některými dalšími trhy pak variantu s procesorem od Qualcommu.

U S9 to bude Exynos 9810 a Snapdragon 845. Na světě jsou první benchmarky a světe div se, verze Samsungu je výkonnější. Konkrétně v jednojádrovém testu Geekbench 4.2.0 udělal Exynos skóre 3648, ve vícejádrovém testu skóre 8894.

Varianta s procesorem Qualcomm Snadragon dosáhla ve stejném testu na hodnotu 2420, respektive na hodnotu 8432. Oba procesory jsou pak výrazně výkonnější než předchozí modely a v tomto konkrétním testu se zařadí na první místo.

Z toho plyne, že vlastní procesor Samsungu je výkonnější, ale to neznamená, že to bude platit o celku. Tam bude hrát roli odladění a další komponenty. Nechme se překvapit, jasno bude za 14 dnů.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny