Přijde vám Huawei P30 Pro drahý? Počkejte si na Honor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dceřiná značka Huaweie Honor je známá tím, že přináší některá řešení mateřského koncernu za mnohem nižší ceny. A tento trend bude pokračovat.

Aktuálně je top modelem Honoru model 20 View. Ten značka představila v lednu a aktuálně ho pořídíte za necelých 15 000 korun. Což je na Honor hodně, ale není to špatný telefon. Na druhou stranu, základní Huawei P30 má českou cenu extrémně výhodnou, vyjde jen o tisíc korun dráž, což je výrazně méně (až o 4 500 korun) než jinde v Evropě.

Ale to nás teď tolik nezajímá, jde o vyšší model Huawei P30 Pro s lepším fotoaparátem. Ten má skvělé parametry včetně pětinásobného optického a desetinásobného hybridního přiblížení. Je to asi nejlepší současný fotomobil na trhu.

A právě části tohoto skvělého fotoaparátu by měl dostat nový Honor 20 View Pro. Tedy vylepšený model základní dvacítky. Honor by ho měl představit snad už teď v dubnu, ale oficiální to zatím není, informace pocházejí jen z čínských zdrojů, které jsou ale hodně konkrétní.

A říkají, že 20 View Pro dostane stejný hlavní čip jako má Huawei P30, tedy senzor od Sony IMX 600 s rozlišením 40 Mpix. K tomu širokoúhlý objektiv a také objektiv s trojnásobným zoomem. Což je méně než u P30 Pro, ale je to logické, aby si levnější značka nelezla s mateřským koncernem příliš do zelí. Což se ostatně docela často děje, ovšem všechno má své meze.

Novinka by měla mít 6 nebo 8 GB operační paměti a 128 nebo 256 uživatelské paměti. Procesor Kirin 980 a nově AMOLED displej s úhlopříčkou 6,1 palce.

Cena v Číně není vysoká, v přepočtu asi 12 500 korun, ale to je irelevantní, české ceny jsou někdy vysoké, někdy nižší. Asi záleží, co si koncernoví rivalové domluví. Ale můžeme spekulovat, že by měla být výrazně výhodnější než u P30 Pro, který začíná na 22 500 korunách.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny