Ikea se učí chytrou domácnost. V nabídce bude mít reproduktor s hlasovými asistenty

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Držet krok s dobou je nezbytné a švédský nábytkový gigant si to začíná uvědomovat. Do své nabídky brzy zařadí i reproduktor, který podporuje Google Assistanta či Alexu.

Doteď se Ikea držela jednoduchých věcí jako jsou bezdrátové nabíjecí podložky či ztlumovací světla. Nedávno pak do nabídky (zatím ale ne ve všech zemích) přibyly i chytré žaluzie, které se dají na dálku ovládat třeba pomocí hlasových příkazů. Ty umožní třeba i jejich další novinka, chytrý reproduktor Symfonisk, který bude spolupracovat jak s asistentem od Googlu, tak s Alexou od Amazonu.

Stejně jako v případě žaluzií, na jejichž vývoji spolupracovalo čínské Xiaomi, i reproduktor pomohl pro Ikeu navrhnout další výrobce – Sonos. Symfonisk bude v nabídce v několika velikostních i barevných provedeních a Ikea jej vyvedla ve svém tradičním minimalistickém designu. Bude jej tak možné postavit třeba jako knihu do knihovny, položit jej na plocho nebo dokonce i přivrtat ke zdi. A poslouží tak i jako malá polička. Vedle hlasových pokynů bude uživatel moci ovládat reproduktor i pomocí několika mechanických tlačítek.

Zatím se přesně neví, kolik bude Symfonisk stát, ale očekává se podobná cena jako u modelu Sonos One, který má svými funkcemi k tomuto reproduktoru hodně blízko. Odhadem bude tedy stát asi 250 dolarů (necelých 6 tisíc korun). k dispozici by měl být údajně během srpna, ovšem Ikea ještě plánuje akci, kde reproduktor oficiálně představí a upřesní jeho cenu a dostupnost.

Vypadá to, že rok 2019 by mohl být pro tohoto nábytkového giganta přelomový a je zcela jasné, že nezůstane je u pár chytrých gadgetů. Stejně jako v případě nábytku bychom mohli očekávat, že vedle běžného chytrého vybavení by Ikea časem mohla nabízet i dostupná a minimalistická řešení, tak jak to umí právě s nábytkem. To by usnadnilo mnoha domácnostem se adaptovat moderním trendům.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny