Tahle retro kopie Game Boye zvládne 300 starých herních pecek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Malá přenosná herní konzole se spoustou retro her za méně než tisícovku? To chceme!

Super Mario, Double Dragon, Contra, Donkey Kong, Bomber Man… to už je let, co jsme je hráli naposledy. Ale díky zařízení zvanému Bitt Boy můžou být pohodlně v naší kapse, všechny na jednom místě. Jistě, už teď se nabízí otázka – Proč si hry radši nepustit pomocí emulátoru na mobilu? Někomu to můžu připadat jako snadnější varianta a možná má i pravdu, ale Bitt Boy je zkrátka o té pravé herní nostalgii.

Nintendo Entertainment System – Wikipedia

It was initially released in Japan as the ( Family Computer Japanese: ファミリーコンピュータ Hepburn: Famirī Konpyūta) (also known by the portmanteau abbreviation Famicom and abbreviated as FC) on July 15, 1983, and was later released in North America during 1985, in Europe during 1986, and Australia in 1987.

Malá přenosná herní konzole je prakticky kopie starého Game Boye (jen o dost menší – 6,8 x 9,9 x 1,3cm), tedy až na to, že neumí jeho hry, nýbrž jde o emulátor herní platformy NES (Nintendo Entertainment System).  A samozřejmě se nejedná o oficiální produkt, to by byla cenovka pravděpodobně o dost vyšší.

Ve výbavě naleznete 2,2palcový IPS displej, microUSB (nabíjecí), jack a TV Out konektory spolu s vyměnitelnou 500mAh baterii. Ovládací prvky se skládají z většiny těch, na jaké jsme byli právě u Game Boye zvyklí – čtyřsměrová ovládací klávesa, čtveřice vedlejších tlačítek (A, B, 2x T) a dále start, select a reset klávesy. Zvuk ovládáte pomocí kolečka na boku zařízení.

Samotné rozhraní herní konzole je identické s tím, jaké známe z NES. V něm je předinstalovaných 300 herních klasik – některé více známé, některé méně a jiné zase zcela nové (třeba jakýsi klon Angry Birds či Harry Potter hry). Na internetu se ozývají i hlasy, že ne všechny hry jsou emulované správně, takže se může stát, že pár jich zkrátka vůbec nespustíte. Většina však funguje tak jak má. Baterie udrží BittBoy v provozu až tři hodiny, což není nijak oslnivá doba. V zařízení je také přítomné cosi, co na první pohled vypadá jako slot na microSD kartu, což dává naději pro podporu dalších, vlastních přidaných her. Nic takového však nečekejte, paměťové karty BittBoy neumí.

Konzole má spoustu neduhů, od své neoficiální podstaty počínaje, nefunkčními tituly a malou výdrží konče. Přesto se dá ale vcelku pohodlně ospravedlnit jeho cenovka, která činí asi 900 korun. A to je za hromadu retro her v maličkém a stylovém balení do kapsy poměrně férová cena.

BittBoy ve videu Unbox Therapy:

Kde se dozvíte víc

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny