Applu to pořád prochází. Nové AirPods mají jen zanedbatelná vylepšení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zatímco se ostatní perou, aby ukazovali každý rok co možná neunikátnější produkty, Apple ví, že mu příznivci leccos odpustí. Třeba nová sluchátka AirPods jsou prakticky nerozpoznatelné od předchozí generace a ani funkčně se nic moc nemění.

Stejně jako v případě modelů tabletů iPad mini a Air, kde Apple také jen obměnil hardware a šasi nechal stejné, se dočkaly podobného „upgradu“ i sluchátka AirPods. Výrobce je ani nepojmenoval nijak odlišně a na svém webu je zkrátka nahradil za ty předchozí. Mohlo se tak stát, že si někdo šel koupit následující den po uvedení tyto sluchátka a ani si nevšiml, že už objednává novou verzi.

Co se vzhledu týče, jde o nachlup stejný produkt, kteří jedni zbožňují a druzí nenávidí. Nic to ovšem nemění na faktu, že AirPods jsou mezi bezdrátovými sluchátky ikonou a jejich vzhled si oproti jiným konkurentům, vyjma čínských kopií, nespletete. Novinkou je ovšem verze pouzdra, které lze nyní nabíjet i bezdrátově. Doposud to šlo pouze připojením kabelu, teď máte možnost si vybrat, rsp. připlatit.

AirPods, the world’s most popular wireless headphones, are getting even better

New AirPods Are Powered by the New H1 Chip and Feature 50 Percent More Talk Time, Hands-Free „Hey Siri“ and the Option of a Wireless Charging Case Cupertino, California – Apple today announced new AirPods, the second generation of the world’s most popular wireless headphones.

Sluchátka mají nový čip, od kterého si výrobce slibuje rychlejší párování, o 30% rychlejší odezvu a také zvedá i výdrž baterie, údajně až o 50 %. Víc energie pojme i nové pouzdro, které dovede sluchátka za 15 minut nabít tak, aby vydržely minimálně další dvě hodiny poslechu hudby. Na druhou stranu ale Apple nijak nevylepšil kvalitu podání zvuku, takže jinak řečeno, po stránce audio kvality se nic nemění.

Asi nejzásadnějším vylepšením je tak přítomnost hlasové asistentky Siri, která nově dokáže poslouchat vaše příkazy skrze integrovaný mikrofon sluchátek. Hlasovými pokyny tak můžete nejenom přijímat hovory, ale i posouvat mezi jednotlivými skladbami při poslechu hudby, zvyšovat či snižovat hlasitost, ptát se na cestu či pokládat další otázky – zkrátka vše, co Siri dovede v telefonu.

Dobrou zprávou je, že Apple za základní verzi bez podpory bezdrátového nabíjení požaduje stejně, jako za první generaci, tedy 4 790 korun. Pokud ale chcete sluchátka bezdrátově dobíjet, připravte si tisícikorunu navíc. Nové pouzdro se dá koupit i samostatně, v takovém případě vyjde na 2 290 korun. Pokud ovšem máte starší generaci těchto sluchátek, důvodů ke koupi novinky je skutečně poněkud málo.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny