Seriál nebo hru? Netflix začne streamovat i videohry

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Populární streamovací služba Netflix se chystá rozšířit svou nabídku filmů a seriálů i o hry. Jde o pokrok ve trendu streamování obsahu, který došel i do herního světa.

Možností streamovat hry už máte celou řadu. Služby jako xCloud od Xboxu, Stadia od Googlu nebo Geforce Now od Nvidie se přetahují o zákazníky, byť princip je zde pokaždé stejný: nabídnout herní zážitek co možná nejbližší tomu, jaký byste měli s vlastní kopií hry na vlastním hardwaru. Výhodou je tedy i to, že není třeba vlastnit žádnou herní konzoli či PC, stačí jen zkrátka obrazovka a ovladač.

Netflix je oproti tomu dominantním hráčem na poli streamování filmů a seriálů, takže fakt, že začal pokukovat i po hrách je celkem logický. Podle dosavadních informací to vypadá, že by se Netflix vydal cestou podobnou Applu, který v programu Arcade sice nenabízí streaming, ovšem společným prvkem by měla být užší nabídka titulů, který budou moderátoři služby pečlivě vybírat.

Netflix nově umožní přehrávat náhodně | ChytráVěc.cz

Do streamovací služby Netflix dorazila nová a trochu podivná funkce. Dovolí vám službu pouštět takřka „na automatiku“, tedy že bude sama vybírat, na co dalšího se budete dívat. Pointou streamovaného obsahu byl fakt, že uživatelé si chtějí zvolit, na co se budou kdy dívat.

Dále se bude nabídka shodovat i v typu obsahu, Netflix totiž také míří spíše na mobilní a nenáročné tituly, než na ty známé z velkých obrazovek. Za jednotný poplatek by vám služba měla dát přístup k celé knihovně titulů, které nebudou navíc obsahovat žádné reklamy.

Netflix také nevyloučil možnost, že společně se streamovací službou nezaloží vlastní herní studio, které by stejně jako v případě současné seriálové nabídky vyvíjelo exkluzivní obsah. Primárně by se zde však měly vyskytovat hry třetích stran. Po krachu plánů Googlu na vlastní exkluzivní tituly pro Stadii si to Netflix možná rozmyslí.

Vlastní herní streamovací platformu by Netflix měl rozjet už příští rok. Do té doby má ještě dost času na ladění této vize a nakonec může i celou řadou nápadů překvapit.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny