Nokia G50 je nejdostupnější 5G mobil této značky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobce Nokia má také celou řadů svých 5G smartphonů, ovšem model G50 je aktuálně vůbec nejdostupnějším kouskem, který můžete od něj pořídit.

Nokia G50 nabídne v první řadě 6,82″ IPS displej s překvapivě nižším rozlišením HD+ a jasem 450 nitů. Rychlé 5G připojení zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon 480, který je v podstatě nejdostupnějším čipem s podporou 5G od tohoto výrobce. Po stránce uživatelské a operační paměti je telefon dostupný ve dvou variantách: 4/64 GB a nebo 6/128 GB,

Telefon je dále na vybaven hlavním 48Mpix snímačem s umělou inteligencí a světelností f/1,8, 5Mpix širokoúhlým fotoaparátem a 2Mpix kamerkou pro zlepšení hloubky ostrosti. Selfie fotoaparát má rozlišení 8 Mpix. Novinka nabídne také 5 000mAh baterii, kterou lze rychleji dobít díky podpoře 18W rychlého nabíjení.

„Od prvního dne je naším posláním zpřístupnit všem po celém světě kvalitní mobilní technologie. Jsme nesmírně hrdí na to, že s telefonem Nokia G50 se 5G dostane do kapes ještě více lidem, a to navíc se špičkovou podporou a s precizním zpracováním. Chceme také lidem umožnit, aby mohli svůj telefon využívat co nejdéle a aby tak pomohli snížit svou uhlíkovou stopu,“ prohlásil k uvedení telefonu ředitel HMD Global Florian Seiche.

Společnost Nokia očekává, že 5G sítě pokryjí do roku 2024 až 40 % světa a budou zpracovávat 25 % všech mobilních dat. Proto do nabídky zařadila právě dostupný model, který nabídne připojení k sítím páté generace co možná nejvíce zákazníkům.

Bohužel cena ve výsledku moc příznivá není, základní 4/64GB model stojí 6 999 korun. Za tuto senu seženete od konkurenčních značek 5G modely s výrazně lepší výbavou. Snad to zachrání alespoň nějaká ta sleva.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny