Nejlevnější 5G telefony už seženete do 10 tisíc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výbava 5G čipem už není výsadou jen prémiové třídy, první novinky s podporou sítí páté generace už sestupují do vyšší střední třídy.

Ačkoliv stále najdete 5G čipy hlavně v prémiových smartphonech, pokud pořádně zapátráte v současné nabídce, najdete takové telefony už i za výrazně příznivější částky. Do deseti tisíc korun se vejdete s modely v nabídce od Samsungu, Motoroly, Xiaomi a Realme.

Vůbec nejlevnější je model posledního jmenovaného výrobce, Realme X50 5G. Ten aktuálně seženete za zhruba osm tisíc a vedle podpory 5G sítí dostanete také špičkový 120Hz displej, čtyři fotoaparáty na zádech nebo baterii s podporou 30W nabíjení. Realme je sice relativně novou značkou na trhu (spadá pod čínské Oppo), ovšem do konkurence se pustila opravdu se vší vervou.

Za devět tisíc pak koupíte model Moto G 5G, který sice nemá tolik taháků v rukávu jako výše zmíněné Realme, ovšem vedle dobré výbavy zaujme také vyšší kapacitou baterie (5 000 mAh). Zajímavý je také displej s dvěma průstřely pro čelní fotoaparáty a podlouhlým poměrem stran 21:9.

Pod hranici deseti tisíc korun se pak těsně dostaly i modely Xiaomi a Samsungu. Xiaomi má za rovných deset tisíc model Mi 10 Lite 5G, který vedle podpory 5G sází na AMOLED displej s čtečkou otisků prstů, zbytkem výbavy však ovšem trochu zapadne. Je ovšem dost možné, že jej výrobce brzy nahraní zajímavějším modelem.

Samsung se také vešel s modelem A42 5G do deseti tisíc korun a jeho výbava je stále lákavější, než u výše zmíněného Xiaomi, k hezkému AMOLED displeji se čtečkou otisků přidává také vyšší kapacitu baterie (5 000 mAh) v lepší paměťové variantě (6/128 GB).

Trh s levnými 5G telefony se však bude v následujících měsících hodně měnit, protože potenciál pro využití nových sítí stále stoupá a zájem tedy zcela jistě poroste. Než se nadějeme, bude tu jistě i první model s 5G, který bude spadat do klasické střední třídy-

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny