Mobil, kterému nedojde paměť. Neznámá značka ho vyzbrojila 1 TB pro data

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Smartisan není moc známá značka, ale to co připravuje ji možná zvýší povědomí o jméně. Je to totiž mobil, do kterého se vejde 1 TB dat.

Model Smartisan R1 je po všech stránkách špičkový smartphone. Má velký 6,17palcový displej s poměrně nestandardním rozlišením 2 424 x 1 080 pixelů a pouze malý výřez v horním okraji, ve kterém se ukrývá přední fotoaparát. Obrazovka je chráněna tvrzeným sklem Gorilla Glass 3 a má poměr stran 18.7:9.

Zajímavá je však primárně jeho hardwarová výbava. Samozřejmostí je špičkový procesor Snapdragon 845 či 6/8 GB operační paměti, co však zaujme nejvíce je varianta, která má k dispozici neuvěřitelný 1 TB prostoru pro data (1 000 GB!). To je kapacita, kterou běžné disponují hlavně stolní počítače, notebooky či externí pevné disky. Samozřejmě však také existují i „běžné“ 64 a 128 GB varianty.

Zbytek výbavy zahrnuje třeba 3 600mAh baterii která podporuje rychlonabíjení pomocí technologie Quick Charge či duální fotoaparát na zádech, který má rozlišení 12 a 20 megapixelů. Hlavní snímač má navíc čtyřosou optickou stabilizaci a světelnost f/1,8. Přední fotoaparát pak má rozlišení dokonce 24 megapixelů při světelnosti f/2,0. Najdete zde také samozřejmě i NFC, Bluetooth 5.0 a dokonce by měl podporovat i evropská pásma LTE (což je pro mobil určený primárně pro Čínu přinejmenším zvláštní).

Jak už asi tušíte, nepůjde o levný telefon. Už jen základní verze s paměťovou konfigurací 6/64 GB vyjde na domácím trhu na v přepočtu 12 tisíc korun, ke kterým by si případný český zájemce musel ještě připočíst poštovné, clo a daň. Pokud máte ovšem zájem právě o 1TB verzi, jen její základní cena činí skoro 31 tisíc korun, se všemi poplatky se lehce přehoupnete přes 35 tisíc. A tolik nestojí ani vysokokapacitní verze iPhonu X… která má ale pořád 4x méně paměti než právě Smartisan R1. Volba je tak na vás.

Kde se dozvíte víc

Chybí vám místo v mobilu? Smartisan R1 s 1TB úložištěm je určen pro vás

Svět Androida

Tomuto telefonu jen tak paměť nezaplníte. Má rekordně vysokou kapacitu

Mobil.iDNES.cz

(anglicky) Smartisan R1 comes with 1TB of internal storage and Quick Charge 4+ charger

GSMArena

Oficiální stránky výrobce

Smartisan
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny