Čínský marketing v praxi. Xiaomi představuje top Mi 9

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Následující dva týdny budou mobilní nirvánou. Poslední únorový týden probíhá v Barceloně veletrh MWC a týden před tím se chystá několik významných premiér.

Jasnou jedničkou je Samsung S10, tedy celá řada modelů S10. Premiéra proběhne 20. února v San Francisku. A na stejný den plánuje premiéru top modelů i Oppo a Xioami. Oppo pro nás zatím podstatné není, ale Xiaomi ano.

Proč se čínský výrobce rozhodl udělat premiéru ve stejný den, jako jeden z úhlavních konkurentů, který ji navíc ohlásil mnohem dřív, to je otázka. Asi čínský marketing, který často dělá něco naschvál. Něco podobného jsme viděli i před Vánoci, kdy Huawei oznámil první model s průstřelem ve stejný den, kdy Samsung ukazoval telefon se stejnou výbavou.

Nakonec to dopadlo poněkud švejkovsky. Xiaomi ukázalo vzhled telefonu dopředu, tedy žádné překvapení. Premiéra 20. února bude pro Čínu a pro zbytek světa pak o pár dnů později v Barceloně.

A co že Mi 9 bude umět? To zase tak úplně jasné není. Z obrázků je patrné, že průstřel displeje mít nebude, místo něj zůstává malý výřez. Fotoaparát bude trojitý vzadu a jednoduchý vpředu. Ale parametry neznáme, i když u třech čoček asi lze očekávat nějaký zoom nebo široký úhel.

Uvnitř by mohl být letošní top čip od Qualcommu, tedy Snapdragon 855. Paměťových variant jistě bude víc, to je dnes běžné. Podle některých zdrojů se bude začínat na 6 GB operační paměti a 128 GB uživatelské paměti. Čtečka bude v displeji a dál se nechme překvapit.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny