Další nový Honor, novinky chrlí každou chvíli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Honor, levnější značka Huaweie, chrlí jeden nový model za druhým. Tím posledním je levnější telefon střední třídy Honor 10 Lite.

Název by napovídal, že máme před sebou levnější verzi loňské desítky z poloviny roku 2018. Jenže to je jen marketingový tah, aby se levná novinka přiblížila luxusnímu a úspěšnému modelu. Reálně je to varianta Huaweie P Smart 2019 a ve své stáji má blíž k podzimnímu modelu 8X.

Ale to může být každému zákazníkovi fuk, podstatné je, co telefon umí a jak vypadá. V druhém případě je to docela fešák. Má celoplošný displej s miniaturním výřezem v podobě kapky uprostřed nahoře. Vzadu je to taky fešák, má lesklý kryt s barevným přechodem v zajímavé kombinaci modré a stříbrné barvy. Což je zatím neokoukaná kombinace a fakt se nám líbí.

Hardware není zlý, i když logicky sedí k nižší střední třídě. Pro běžného uživatele je ale zcela dostatečný. Displej má úhlopříčku 6,21 palce s poměrem stran 19,5:19 a rozlišením FHD+. Čtečka otisků je na zádech, telefon má sluchátkový konektor a starší microUSB konektor.

O pohon se stará středotřídní procesor od Huaweie Kirin 710. Operační paměť 3 GB a uživatelská 64 GB odpovídají kategorii, kam má telefon namířeno. Další data lze uložit na paměťovku. Levnější verze má poloviční uživatelskou paměť 32 GB.

Maniaci do selfie ocení, že přední kamerka má značně vyšší rozlišení snímače než zadní hlavní foťák. Vpředu je k dispozici 24 Mpix snímač, vzadu 13Mpixový, kterému ale sekunduje 2Mpix pomocný snímač pro variování s hloubkou ostrosti. Vzadu je světelnost čipu f/1.8, vpředu nevíme, výrobce to neuvádí.

V telefonu je nahraný nejnovější Android 9.0 a baterka má kapacitu 3 400 mAh. Což není žádný zázrak, ale jen běžný průměr. Od středy si telefon můžete koupit v běžné prodejní síti s pamětí 64 GB. U některých prodejců bude k mání i levnější verze s 32 GB pamětí. Ta vyjde na 5 390 Kč, více paměti přijde na 600 korun, takže za Honor 10 Lite s 64 GB pamětí zaplatíte 5 990 Kč. Což je slušná cena. Ale nikoliv zázračná.

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny