Na Slovensku se mají, už si vyzkoušeli skládací Mate X

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I v globálním kontextu to je neobvyklé, zatím nebylo moc novinářů, kteří by si mohli podrobněji v ruce vyzkoušet skládací Huawei Mate X. Na Slovensku však tuto příležitost měli.

V Bratislavě koncem dubna probíhal veletrh IXPO a tam na stánku operátora Orange jeden vzorek telefonu měli. A to dokonce i pro veřejnost, i když spíš jen na prohlédnutí než na testování. Tu možnost však měli slovenští novináři, kteří si s telefonem krátce pohráli.

My jim můžeme jenom závidět, do Čech telefon nedorazil, nebo možná ano, ale zůstal v kapse některého technika či manažera Huaweie a veřejnost a to ani ta odborná ho vidět nemohla. Takže si nebudeme hrát na chytráky a přesměrujeme vás na kolegy ze Slovenska, kteří o telefonu psali. A také ho vyfotili.

Vyskúšali sme skladateľný smartfón Huawei Mate X (PRVÉ DOJMY)

Z jejich krátkých poznatků jsme si ověřili, že naše dojmy z přístroje se vcelku naplňují. Tedy, velký displej – u rozevřeného telefonu – se hodí jen na něco, v běžném provozu ho bude neustále otvírat málokdo. Telefon je docela tlustý a těžký, ale stále se do kapsy s přehledem vejde, je to spíš o zvyku. Žádný velký krasavec to není, spíš telefon pro IT nadšence.

A pak je zde displej, který je prostě fólie, sice krytá další fólií, ovšem kdo je zvyklý na hladká skla současných smartphonů, asi se s ním bude sžívat déle.

Podle našich informací by se v Česku mohl telefon objevit v červnu, ale to jen jako vzorek pro předvádění jeho schopností. Sice se ve stejném měsíci možná a zdůrazňujeme možná, začne prodávat po světě, tak v Česku se začne prodávat až v září. A opět zdůrazňujeme slovíčko možná. Případní zájemci si už teď mohou začít šetřit, a to pořádně, potřeba bude zhruba 60 000 korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny