Příští rok už snad konečně. Chystá se kompaktní iPhone

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podobné zvěsti se objevují už několik let, ovšem tentokrát už je to podle předního analytika tutovka. Příští jaro by Apple měl konečně ukázat model SE2.

Není snad na světě spolehlivější předpovědi ohledně budoucnosti produktů Applu, než od analytika Ming-Chi Kua. Ten už celkem pravidelně vidí pod pokličku toho, co tato firma připravuje dříve, než ostatní a byl ostatně také prvním, kdo se odvážil vydat hned několik předpovědí pro hlavní iPhony příštího roku. Než se k nim však dostaneme, možná uvidíme už na jaře ještě jiný model: iPhone SE2.

Kompaktní model to sice bude, ale nejspíše ne tolik, jako jeho předchůdce. Jeho podoba bude totiž vycházet z iPhonu 8, takže půjde o telefon s 4,7palcovým displejem. Je pravdou, že na dnešní poměry je i toto velice kompaktní hodnota, ovšem chápeme že se najdou i tací, kteří by si přáli ještě menší smartphone. Bohužel to však vypadá, že 4,7 palců bude do budoucna minimum.

iPhone SE2 bude modelu 8 podobný i po designové stránce, dost možná natolik, že si je na první pohled spletete. Co se hardwaru týče však půjde o moderní iPhone se vším všudy, k dispozici bude třeba nejlepší procesor Apple A13 Bionic. Operační paměť by měla mít kapacitu 3 GB, takže zde je drobný ústupek.

Připomeňte si, jak vypadala předloňská „osmička“:

Tento model má podle Kua ohromný potenciál oslovit majitele starších iPhonů, kteří by si přáli lepší model, ovšem ne za tolik peněz, za kolik se prodávají poslední novinky. Kuo odhaduje, že pokud by cena byla skutečně příznivá (399 dolarů, tedy asi 9 tisíc korun), mohlo by po vylepšeném SE2 sáhnout až 100 milionů majitelů starších zařízení.

Vzhledem k popularitě levnějších iPhonů je to pro Apple tak další cesta, jak zvednout příjmy ze smartphonů. Loňský levnější model XR se stal velmi populárním a na jeho úspěchy už navazuje letošní iPhone 11. Apple navíc potřebuje na svou platformu nahnat co nejvíc uživatelů, protože spouští služby s měsíčním předplatným. To znamená, že i kdyby prodával levnější zařízení, stále na nich bude moci dále uživatele kasírovat za pravidelné měsíční platby. A to se mu vyplatí.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny