Jen pro bohaté. I kryty na skládací samsung budou pořádně drahé

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Skládací samsung, který co nevidět dorazí na vybrané trhy, bude nejenom drahý sám o sobě, ale i za jeho kryt si pořádně připlatíte.

Úměrně s cenou telefonu by měla růst potřeba majitele si jej zabezpečit proti poškození. Obzvlášť to bude platit právě u chystaného revolučního smartphonu Galaxy Fold od Samsungu, který budete moci přehnout v půl. Ačkoliv třeba vnitřní obrazovka nebude tak náchylná k rozbití, protože bude namísto sklem kryta flexibilním materiálem, i tak se může při pádu snadno rozbít například vnější obrazovka či mechanika ohýbacího pantu. Předpokládáme navíc, že ani oprava takového telefonu mimo záruku asi nebude levná.

Nabídku krytů pro tento model zveřejnil britský obchod MobileFun, který do své nabídky zařadil oficiální modely z pravé kůže. Ty vyjdou na 120 amerických dolarů, tedy v přepočtu asi 2 700 korun. Jsou to jediné oficiální kryty, které se zatím na internetu objevily, i když bez fotografií. Známe tedy pouze cenu a Samsung tak evidentně bude chtít dostat z (nepochybně bohatých) majitelů Galaxy Foldu ještě další peníze.

Samsung už pečlivě testuje odolnost ohýbacího mechanismu:

V nabídce tohoto obchodu ale najdete i neoficiální řešení, které jsou o poznání levnější. Jedno by mělo být také kožené (otázka je, jestli je kůže pravá) za 65 dolarů (asi 1 500 korun), druhé pak vypadá na tvrzený plast za 44 dolarů (1 000 korun). Předpokládáme ale, že se podobných neoficiálních řešení objeví na trhu podstatně více, fabriky v Číně už je jistě modelují. Otázkou ale je, zda bude mít takové příslušenství velkou poptávku vzhledem k ceně samotného telefonu (necelých 2 000 dolarů, tedy asi 45 tisíc korun bez daně) a také faktu, že se bude prodávat pouze v omezeném množství na vybraných trzích.

Časem se ale jistě situace zlepší, a to nejenom v oblasti vysokých cen ohebných telefonů, ale také v dostupnosti tohoto příslušenství. Problém ale leží v tom, že každý výrobce si svůj model budoucnosti představuje úplně jinak a kryty pro jednotlivé smartphony se od sebe budou poměrně rapidně lišit – pokud vůbec bude možné takový smartphone do nějakého „obléct“. Třeba v případě modelu Mate X od Huaweie si moc nedovedeme představit, jak by takový kryt fungoval vzhledem k tomu, že ve složeném stavu je telefon v podstatě jedna velká obrazovka kolem dokola.

 

 

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny