To jsou výmysly, výrobci stále řeší přední kamerku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už příští týden představí čínská značka Oppo nový model Reno. Tedy asi hned několik modelů pod tímto jménem. Minimálně jeden se pak pochlubí velmi nezvyklou konstrukcí čelní kamerky.

Ano, Oppo speciálně pro z našeho českého pohledu moc zajímavé není, ale připomeňme si, že třeba v Polsku se už smartphony této značky oficiálně prodávají. A jednou se dočkáme i u nás. Už to prostě není taková exotika jako ještě předloni. Navíc je Oppo velmi silná značka, produkuje zajímavé modely a je to světová pětka. Takže mu pozornost prostě věnovat musíme.

Ale zpět k modelu Reno. Pokud se tak opravdu bude jmenovat, tak to bude mírná inovace v rámci značky, zatím Oppo jména měst nepoužilo. Obvykle si vystačí s písmenným a číselným označením nebo s jmenným přívlastkem, viz model Find. Premiéra se odehraje 10. dubna v Číně, do Evropy se telefon jistě dostane později.

Podle všeho bude modelů Reno víc, levnější s procesorem Snapdragon 710, špičkový s procesorem Snapdragon 855 a ještě špičkovější varianta s podporou 5G. Jestli inovaci, o které budeme mluvit, budou mít všechny modely, to není jasné, asi jen vyšší modely. Ale nepředbíhejme. To ani není podstatné.

Inovace spočívá v umístění přední kamerky. Tu samozřejmě lze na telefon umístit mnoha způsoby. Než přišla móda bezrámečkových mobilů, stačilo ji dát do proužku nad displej. Pak přišly výřezy, dnes nahrazené u lepších modelů průstřely displeje. A nebo to někteří výrobci řeší různými vysouvacími moduly.

Právě Oppo loni uvedlo top model Find X, u kterého se motoricky vysouval nahoru střed telefonu. Nový model Reno to bude mít vyřešeno méně fanfarónsky, ale vlastně podobně. Z horní hrany telefonu se vyklopí (automaticky, po aktivaci přední kamerky) asymetricky ploška s kamerkou. Vyklopí se jen jeden roh, druhý zůstane v telefonu, je v něm osa celého modulu.

Po pravdě, je to docela vtipné a asi i jednoduché řešení. Ale přiznejme si, že stále je to mechanická věc, což může znamenat problémy. Protože platí, co se nepohybuje, to lze jen stěží zničit, ohnout, poškodit.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny