Galaxy Fold vydrží asi tři roky, ukázal test ohýbání

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsung se s odhalením modelu Galaxy Fold chlubil, že toto ohebné zařízení má velmi odolný pant, který by neměl selhat dříve než po pěti letech. Recenzenti ze serveru CNET přišli na to, že pravda je trochu někde jinde.

Celkem přes 200 tisíc ohnutí má podle Samsungu vydržet jeho model Galaxy Fold. Pokud telefon otevřete a zavřete v průměru stokrát během jednoho dne, znamená to, že by si konstrukce měla s touto zátěží poradit alespoň pět let. Samsung své testovací podmínky ilustroval zajímavým videem, ve kterém otevírání a zavírání testují roboti:

Jenže redaktoři serveru CNET se pokusili tento test pomocí robota zopakovat a výsledek ukázal trochu jiná čísla. Jejich robot byl ovšem trochu rychlejší a „agresivnější“ než ti, které ukazuje Samsung ve svém videu, dokázal totiž telefon otevřít a zavřít třikrát během jedné sekundy. Takto jej nechali běžet do té doby, než se pant telefonu zasekl.

první problém přišel už po 119 380 ohnutích, kdy přestala být funkční část obrazovky. O chvíli později, na 120 168 ohnutích pak službu vypověděl samotný pant. Tento počet otevření a zavření při průměrném používání (tedy 100x za den) by znamenal jen asi tři roky životnosti. Hlavní ovšem nejsou testy pomocí robotů, nýbrž skutečné používání telefonu uživateli. Snad se předpověď redaktorů z CNETu nenaplní.

Celý jejich test lze sledovat zde:

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny