Pebble Time – geekovský zázrak s e-paper displejem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Chytré hodinky se v podstatě dají rozdělit na dvě kategorie – klasické smartwatch a Pebble. Tato značka, vzniklá s pomocí lidí na Kickstarteru má na svědomí jedny z nejvíce odlišných chytrých hodinek, jaké můžete sehnat. Jejich dominantou je barevný e-paper displej, který funguje na podobném principu jako čtečky knih, tedy že ve stavu klidu nespotřebovává téměř žádnou energii, přesto zobrazuje požadovaný obsah. Jeho nevýhodou je samozřejmě fakt, že ve tmě na něj neuvidíte, a musíte si pomoci ať už zabudovaným podsvícením nebo vlastním zdrojem světla.

Displej má úhlopříčku 1,25 palce a rozlišení 144 x 168 pixelů. Není dotykový a hodinky se proto ovládají čtveřicí tlačítek po straně pouzdra. Někdo by mohl namítnout, že designově nejsou příliš zajímavé, na stylovku si však tento model ani příliš nehraje. Čím ovšem velice příjemně překvapí je jeho výdrž baterie – na jedno nabití dovede nepřetržitě fungovat zhruba jeden týden. Jelikož už teď je na světě jeho nástupce, cena tohoto staršího modelu je vcelku příznivá – 4 700 korun.

u_10135855

Videorecenze na Androidauthority.com (Anglicky):

Kde se dozvíte víc

Na Mobilmanii vychvalují hlavně dlouhou výdrž baterie hodinek, hravé animace prostředí a podporu iOS i Androidu. Pokud ovšem nemáte hluboko do kapsy a požadujete dotykový displej, doporučují spíše Apple Watch nebo něco s Android Wear.

Mobilmania

To, že hodinky nejsou takový elegán a nemají tak velký nádech exkluzivity vytýkají hodinkám Pebble na iDnes.cz. Jinak ale pozitivně hodnotí jejich kompaktnost, prostředí i výdrž baterie a upozorňují, že značkové alternativy jsou výrazně dražší.

iDnes.cz

Baterii chválí i na serveru Wareable. Recenzentovi se líbí i nízká cena a podpora iOS i Androidu. Nevýhodou je však podle něj menší výběr aplikací a některé omezené funkce.

Wareable (anglicky)

The Verge si všímá nového, vylepšeného designu (oproti původním Pebble), dlouhé výdrže baterie a také pěkné čitelnosti displeje. Hodinkám však vytýká omezenou funkčnost co se ovládání hlasem týče a ne příliš vyladěnou synchronizaci s iOS.

The Verge (anglicky)
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny