Zlatá střední cesta. Samsung ukázal A6 a A6+

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jak jsme již predikovali v tomto článku, tak Samsung oproti dřívějším proklamacím nenechal áčkovou střední třídu na jediném modelu A8. Portfolio rozšiřuje o dva modely A6 a A6+. Máme pro vás ceny a plno krásných press fotek.

Model A8 (a A8+, který se prodává jen někde) ukázal začátkem roku a na střední třídu ho nacenil pořádně vysoko. I dnes po korekci ceny za něj chce přes 11 000 korun a to je prostě moc. Rozdíl oproti výprodejovému S8 z loňska je jen dva až tři tisíce, nehledě na to, že konkurence za podobné ceny nabízí lepší modely.

Ale tomu je konec, přichází dvojice A6 a A6+ za vcelku rozumných osm a devět tisíc korun. V prodeji budou v Česku tak oba modely. Spojujícím prvkem je bezrámečková konstrukce a protažený zobrazovač s poměrem stran 18,5:9. ale to dnes není nic neobvyklého a protažené displeje najdeme i u low-endů. Tam ale nebudou typu super Amoled, což u A6 a A6+ jsou.

Menší model má úhlopříčku 5,6 palce s rozlišením 1480 x 720 pixelů, což je řekněme pod průměrem třídy. Větší plusko je na tom podstatně lépe, má rozlišení 2220 x 1080 pixelů, což je už velmi solidní hodnota. V kombinaci s technologií super Amoled by to mohl být jeden z nejlepších displejů ve třídě.

Lákadlem budou foťáky. Menší má vzadu jen jeden, větší dvojitý. U obou má hlavní světelnost f/1.7, což je výborná hodnota a rozlišení 16 megapixelů. A6+ pak má ještě druhý snímač se světelností f/1.9 a rozlišení 5 megapixelů. Což zkušenějším okamžitě napoví, že dvojitý foťák bude spíš o práci s hloubkou ostrosti než o nějakém výborném zoomu. Selfíčkáři se vpředu mohou těšit z 16 a 24 megapixelových foťáků s fixním fokusem a solidní světelností f/1.9.

Procesory jsou vlastní konstrukce, menší má takt jádra 1,6 MHz větší pak 1,8 MHz. Ale to je fuk, výkon bude dostatečný. V Česku se bude prodávat varianta s 3/32 GB paměti u obou modelů, v zahraničí (někde) bude v prodeji i varianta s 4/64 GB. Vždy je k tomu slot na paměťovky.

A co bychom ještě dodali? Docela zajímavou informaci, že oba telefony mají jack konektor a micro USB. Takže staré příslušenství bude fungovat!

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny