Čas si pořídit nový Android? Je tu pátý zabiják vlajkových lodí

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobce OnePlus představil nástupce ve svojí řadě špičkových Android smartphonů. Pátá generace chce sesadit konkurenci nekompromisní hardwarovovou výbavou.

Čtyřka je v Číně nešťastné číslo, a proto se čínské Oppo, které značku OnePlus vlastní, rozhodlo po OnePlus 3 přidat verzi 3T a poté přeskočit rovnou na pětku. Ať už to s těmi čísly v názvu je myšleno jakkoliv, nás zajímají stejně spíše ta v technických specifikacích. A letos jsou některá skutečně hodně zajímavá.

OnePlus 5 zaujme zejména zcela špičkovým výkonem. Pohání jej nejmodernější procesor Snapdragon 835 a pokud vám je paměťová konfigurace 6 GB operační paměti a 64 GB prostoru pro data, kupte si tu s 8 GB / 128 GB. Zejména ona lépe vybavená varianta bude teď minimálně na několik měsíců divokou fantazií každého mobilového geeka.

Další novinkou je duální fotoaparát, který dodal výrobce Sony. Jde o dvojici snímačů s rozlišením 16 megapixelů (světelnost f/1.7) a 20 megapixelů (f/2.6). Výrobce tvrdí, že lze díky této konfiguraci dosáhnout jak lepší hloubky ostrosti, tak dvojnásobného optického zoomu. To telefon řadí po bok loňského iPhonu 7, který přišel s dvojitým fotoaparátrm s možností optického zoomu pomocí přepínání snímačů jako první. Pravda je v případě OnePlus ale spíše někde mezi – ve skutečnosti obraz telefon umí opticky zvětšit jen 1,6x, zbytek do dvojnásobného přiblížení dokreslí pomocí „bezztrátové“ technologie.

Co se naopak od loňska nezměnilo je 5,5palcový AMOLED displej s Full HD rozlišením – žádné bezrámečkové hody přes celou přední stranu s vysokým rozlišením se ani letos nekonají. Ani v oblasti designu nenajdete žádné zásadní experimenty – tělo pokrývá broušený hliník, na výběr je ze dvou barevných provedení (šedá, černá). Samozřejmostí je nejnovější verze operačního systému Android s grafickou nástavbou Oxygen OS, nejnovější verze Bluetooth 5.0, či USB-C konektor, který podporuje sluchátka, ovšem klasický sluchátkový jack je k dispozici také. baterie má kapacitu 3 300 mAh.

Cena telefonu je jako obvykle hodně lákavá. 4/64GB verze vyjde na 499 euro (13 tisíc korun), 8/128GB pak na 559 euro (14,5 tisíce korun). A to je oproti jiným konkurentům, jejichž cenovky začínají někde okolo 16 tisíc (Huawei P10, Honor 8 Pro, LG G6) a končí daleko za hranicí 20 tisíc korun (iPhone 7, Samsung Galaxy S8), skutečně zásadní výhoda.

Videorecenze od MKBHD:

Kde se dozvíte víc

Telefon si můžete zakoupit zde

Obchod OnePlus

Telefon si můžete zakoupit zde

Obchod OnePlus
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny