Samsung zahanbeně smazal parodické klipy na Apple. Kvůli Notu 10

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobce Samsung by si měl už do budoucna pečlivě vybírat, za co si bude z Applu utahovat. Už podruhé se totiž stalo to, že za co se v jednu chvíli Applu smál, později sám udělal.

Dlouhodobá rivalita mezi Applem a Samsungem nebere konce, nicméně v poslední době si Samsung sám naběhl několika rozhodnutími, které jdou zcela proti jemu dosavadnímu směřování. Už loni se smál Applu za ošklivý výřez displeje a vyráběl reklamy, kde si lidé holí vlasy do tvaru smartphonového výřezu… jen aby se pak objevily modely řady A a M také s plochou pro fotoaparát zasahující do displeje.

Dobře, ještě bychom asi korejskému výrobci prominuli fakt, že nikdy neudělal skutečně tak široký výřez jako mají iPhony X a XS, nýbrž pouze kapkovitý, který není tolik rušivý, ale zkrátka se to počítá. Jenže teď se hned u dvou modelů dopustil dalšího prohřešku, který se v minulosti nelíbil už právě příznivcům Applu: vynechal sluchátkový jack.

Samsung byl až doteď posledním velkým obhájcem tohoto konektoru a přidával jej do všech modelů včetně těch prémiových, kde u většiny konkurence už dávno zmizel. Teď se však dopustil toho samého nejdříve u modelu A80, který ještě trochu ušel velké pozornosti, ovšem následně už si klasická sluchátka nepřipojí ani majitelé modelů Note 10 a 10+. A ty už jsou v hledáčku velikého počtu lidí.

Výrobce navíc smazal ze serveru YouTube donedávna populární videa Ingenius, ve kterých se mimo jiné právě opírá do Applu za nutnost používat redukci na sluchátka. Nejspíše si autoři všimli, že už není příliš aktuální, to ovšem nezabránilo tomu, aby si jej uživatelé nezačali znovu sdílet a nahrávat sami, tentokrát už trochu posměšně vůči samotnému Samsungu.

Radíme výrobci, aby se příště už skutečně velice pečlivě ujistil, že to, co mu na konkurenci přijde směšné, jednou nezačne dělat taky. Do třetice všeho dobrého?

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny