Samsung ohlásil partnerství s falešnou firmou. Pak si to rozmyslel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partnerství mezi Samsungem a módní značkou Supreme ohlásil výrobce telefonů na tiskové konferenci v Číně. Problém je v tom, že se domluvil s těmi, kteří „originální“ značku jen napodobují. Teď už ze smlouvy couvá.

Jejda. Ne vždycky se musí na první pohled líbivá spolupráce mezi výrobcem technologií a populární značkou povést. Zástupci Samsungu si totiž patrně neověřili, s kým mají tu čest, když představili na tiskové konferenci v Číně spolupráci s americkou módní značkou Supereme… která o tom neměla ani ponětí. Místo toho totiž patrně Samsung oslovila italská napodobenina, která díky italským soudům vyhrála spor o to, že může pod touto značkou v zemi legálně působit.

Supreme Italia je údajně v Itálii a Španělsku dokonce populárnější, než původní americký Supreme. Ten navíc nejenom že neuspěl s žalobou na odcizení značky, ale dokonce dostal i zákaz prodávat vlastní výrobky v Itálii. Zde jej tak italská napodobenina v podstatě zastoupila, ačkoliv nemá s originálem vůbec nic společného.

Samsung si však uvědomil, že ačkoliv technicky nedělá chybu, není to krok, který by mu pomohl, spíše naopak. Proto zanedlouho, co se toto partnerství začalo řešit v médií, vydal výrobce stanovisko, že dále zhodnocuje další spolupráci. Zároveň se omlouvá všem, které by tento krok mohl jakkoliv poškodit. Samotný americký Supreme se zároveň od spolupráce distancoval.

Je podivné, že právě gigant jako Samsung, který dříve spolupracoval s vyhlášeními značkami jako Swarovski, Giorgio Armani, nebo třeba dokonce i Hello Kitty, nezaznamenal tuto nejasnost dříve. Samsungu tento přešlap, byť drobnější, nijak nepomůže před sílícím tlakem od čínských konkurentů, kteří uvítají každou příležitost, jak konkurenta oslabit. Právě čínský Huawei se letos dostal na pozici světové dvojky a vypadá to, že má ambice předehnat právě i Samsung, byť je to stále běh na delší trať.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny